netflix
Netflix dropper muligheten for betaling med Apple og stopper aktivt kontodeling i Norge.

Annonse


Netflix kaster kundene ut fra betalingsmåte – stopper delingskontoer i Norge

Netflix bekrefter nå, etter at saken først ble rapportert av The Streamable, at kunder ikke lenger vil kunne betale med tjenesten med Apples betalingsssytemer.

Apple-betaling ikke lenger mulig

Først gikk ryktene på at det kun var visse regioner som ble kastet ut fra Apples betalingsmetode, men nå bekrefter selskapet at det gjelder alle. The Verge siterer Netflix om at det kun er kunder med det grunnleggende abonnementet som vil måtte betale tjenesten direkte.

Netflix har ikke tillatt nye eller returnerende abonnenter å registrere seg via Apple på en stund, men eksisterende kunder kan fortsatt bruke Apple til å betale for kontoen sin.

Streamable

I andre land kan kunder spare penger med reklame-modellen

En av årsakene, om ikke den eneste, er at Netflix har økt prisene, noe som gjenspeiles når man betaler dem direkte. Eller man kan, om man bor i et område der det er mulig (ikke Norge,) betale litt mindre for abonnementet med reklame.

Det har vært mulig å betale for innhold til apper med Apples system siden 2010, men Netflix la det ikke til appen før i 2015 fordi de som alle andre utviklere ikke akkurat elsket Apples 30 prosent avgifter. I 2018 droppet de muligheten for nye kunder, noe som trolig er årsaken til at de har betalt mindre.

Stopper konto-deling i Norge

Samtidig med denne endringen har Netflix startet å stoppe kontodeling i Norge. De som deler med andre vil måtte belage seg på å betale ekstra:

“En Netflix-husholdning er en samling av enhetene som er koblet til Internett på stedet der du hovedsakelig ser på Netflix. En Netflix-husholdning kan angis ved hjelp en TV-enhet. Alle andre enheter som bruker Netflix-kontoen din på samme Internett-tilkobling som denne TV-en vil automatisk regnes som en del av Netflix-husholdningen din,” forklarer selskapet.

Annonse