disney+
Disney+ kommer trolig i løpet av 2024 å blokkere konto-deling utenfor husstanden også i Norge.

Annonse


Du vil ikke like hva Disney+ skal gjøre

Det er ventet at Disney+ vil gjøre som Netflix i store deler av verden neste år.

Disney gjør som Netflix startet med i Norge i mai

Hva snakker vi om? Jo, blokkering av konto-deling. Selskapet har annonsert at de starter blokkering av passord-deling utenfor husstanden fra og med 1. november i år i Canada. Det var slik Netflix startet også: start forsiktig og rull ut gradvis til flere land til de til slutt tok spranget og startet globalt. Netflix startet for øvrig med dette i Norge i mai i år.

Det er ikke kjent hvordan Disney+ skal overvåke kontoene og passe på at de ikke deles, men kunder i landet er varslet via e-post:

“Vi implementerer begrensninger på din mulighet til å dele kontoen din eller påloggingsinformasjon utenfor husstanden din. Du kan ikke dele abonnementet ditt utenfor husstanden din», heter det blant annet i e-posten som nå sendes.

For å passe på at de ikke bryter med lovverket i landet har selskapet også endret avtalevilkårene til å gjenspeile at de “analyserer bruken av kontoen din.”

Disney-sjef Bob Iger har allerede indirekte varslet at dette kom til å skje da han i forbindelse med fremleggelsen av tredje kvartalsrapport uttalte at mange deler kontoen sin med personer som ikke bor under samme tak. Sjefen sa den gang at de har teknologien for å sette en stopper for slikt, og nå er de altså i gang. Det skal bli interessant om de gjør det noe rimeligere å legge til en bruker utenfor husstanden sammenlignet med å betale for et fullverdig abonnement.

Annonse