x scam
Krypto og porno bot-er florerer på X, og tjenesten ser ikke ut til å klare å løse floken uten å ta betalt for å publisere. Bilde: ITavisen

Annonse


Slik skal han løse problemet

Elon Musk er igjen frempå og uttaler at X ikke vil klare å løse bot-problemet om de ikke gjør en bestemt ting.

1 dollar for å publisere

Og det er å ta betalt for å publisere innlegg – det er en smal sak for bot-er å lure seg forbi “er du en bot?”-testen ifølge Musk. “Dessverre er en liten avgift for nye brukeres skrivetilgang den eneste måten å dempe det nådeløse angrepet av roboter. Nåværende AI (og trollfarmer) kan enkelt passere “er du en bot,” melder han på X.

Det høres derfor ut som at dette ikke vil løse eksisterende bot-er, som tjenesten kanskje klarer å rense bort på egenhånd. Dessuten uttaler X-sjefen at nye kontoer vil kunne legge ut innlegg tre måneder etter konto-opprettelse, uten å måtte betale en avgift. En potensiell annen mulig vil være å verifisere kontoen med kredittkort, men dette er ikke nevnt av Musk.

Faktisk startet tjenesten allerede oktober i fjor å ta 1 dollar fra brukere i New Zealand og Fillipiinene. Om man ikke betaler mini-avgiften, kan man lese innlegg, men ikke like, dele, svare, lagre eller sitere dem. Musk uttalte dessuten tidlig denne måneden at tjenesten skulle fjerne en stor mengde bot-kontoer, men fordi han igjen nevner avgift som en løsning, spørs det hvor mye det hjalp.

Annonse