apple app store
Et stort massesøksmål får lov å fortsette og vil starte i rettssystemet i Storbritannia neste år.

Annonse


Apple klarte ikke stoppe skummelt søksmål

“1500 utviklere har gått sammen i et masse-søksmålet mot Apple, og det med en finurlig tvist,” skrev vi juli i fjor. Nå er den nye tvisten i historien at Apple ikke har klart å stoppe søksmålet i Storbritannia.

Apple må også i retten i forhold til en batteri-sak i Storbritannia

“Det er ingen stor overraskelse hvorfor, for samme sak har vært og er fremdeles aktuell i USA: avgiftene Apple tar for at utviklere skal få lov til å servere apper i App Store,” skrev vi for nesten et år siden der Apple i ytterste konsekvens risikerer å måtte betale utviklere til sammen 10 milliarder kroner.

“Apples gebyrer apputviklere må betale er overdrevne, og kun mulig grunnet monopolet for distribusjon av apper på iPhones og iPads. Avgiftene er urettferdige i seg selv, og utgjør misbrukspriser. De skader apputviklere og også appkjøpere,” heter det fra sakens representant Sean Ennis den gang, og tvisten er at er at utviklere ikke trenger å registrere seg for å få penger tilbakebetalt om de skulle vinne frem.

Apples advokat Daniel Piccinin argumenterte i januar for at utviklere ikke har rett til penger i Storbritannia om de ikke ble generert gjennom salg i Apples britiske App Store. Rettsaken ventes å starte neste år.

Annonse