apple app store
Apple risikerer å måtte betale utviklere i Storbritannia over 1 milliard dollar om massesøksmålet vinner frem.

Annonse


Apple risikerer å tape milliarder

1500 utviklere har gått sammen i et massesøksmål mot Apple, og det med en finurlig tvist.

Apple kan måtte punge ut over 10 milliarder kroner

Det er ingen stor overraskelse hvorfor, for samme sak har vært og er fremdeles aktuell i USA: avgiftene Apple tar for at utviklere skal få lov til å servere apper i App Store. “Apples gebyrer apputviklere må betale er overdrevne, og kun mulig grunnet monopolet for distribusjon av apper på iPhones og iPads. Avgiftene er urettferdige i seg selv, og utgjør misbrukspriser. De skader apputviklere og også appkjøpere,” heter det fra Sean Ennis.

Ennis er professor i “Centre for Competition Policy at the University of East Anglia” og mannen som leder søksmålet i samarbeid med advokatbyrået Geradin Partners. Til TechCrunch sier han at han har gransket antimonopol-saker i mange år, og at saken er “dypt problematisk.” Apple på sin side forsvarer avgiftene med at de må ta seg av det tekniske rundt butikken, utvikling og markedsføring.

Det som er pikant med måten å kjøre saken på, er at utviklere ikke behøver å registrere seg for å få penger tilbakebetalt om de skulle vinne frem. Dette er ikke en unik måte å gjøre det på, spesielt ikke i USA, men desto verre for Apple om de taper. Vi følger utviklingen i saken.

Annonse