horizon: forbidden west pc
Liker du Forbidden West og har et skjermkort som kan øke grafikk-opplevelsen flere hakk kontra PS5, er det ingen grunn til ikke å vende tilbake.

Annonse


Verdt RTX 4090 – “Horizon: Forbidden West PC”

Jeg belønnet “Horizon: Forbidden West” til Playstation 5 8,5 av 10 poeng i februar 2022. Det første spillet ga vi hele 9 av 10, for deretter å følge opp med “Horizon: Zero Dawn” til PC i august 2020, tre år etter lanseringen av originalen.

Introduksjon

“Horizon: Forbidden West kopierer gameplayet fra det første spillet, men pøser på med mer av alt, spesielt om man er så heldig å eie en Playstation 5. Ikke forvent en revolusjon, men du vil bli imponert av produksjonsverdien og du vil nyte å utforske de ulike verdenene,” konkluderte jeg den gang.

Jeg elsket å utforske i de to første spillene til PS5, spesielt “Forbidden West” var flott, men jeg må innrømme at jeg aldri klarte å bli forført av universet, manuset og karakterene (selv ikke hovedpersonen,) men grafikken og den forholdsvis originale tilnærmingen til våpen gjorde mer enn å redde opplevelsen for min del for to år siden.

Grafikken har også vært i en egen klasse. Guerrilla Games har en rekke ganger bevist de kan trylle på Playstation, noe de også har gjort siden Killzone-dagene. Nå er Nixxes tilbake med en port av det usedvanlig lekre PS5-spillet, og de nederlandske (som Amsterdam-baserte Guerrilla) ekspertene på spill-porting skuffer ikke, spesielt ikke RTX 4080+-eiere.

Annonse


Annonse.

Kjøp “Horizon: Forbidden West” til utrolig pris

Spillbarhet

Som et åpen verden-spill byr Horizon på hva man forventer: store, åpne og vakre landskap, løping og riding, pil og bue, spesial-våpen og giiigantiske fiender. Sistnevnte er hva som alltid har gjort serien unik, for noen av dem er så svære at man må lenke dem fast. I tillegg til spurting mot fiender, og med mulighet til enhver tid å velge å snike seg opp og ta livet av mange av dem på første forsøk, noe som er meget tilfredsstillende – man kan også “all-guns-blazing.”

Du vil også være avhengig av å time unna-rulling, og være forsiktig med nærkamp. Det er nemlig slik at animasjonene er i overkant langdryge, noe som innebærer at spillet beveger seg bittelitt inn mot Souls-serien, men aldri tar hele skrittet. På ingen måte, for etter noen timer mestrer man også nærkamp på en effektiv måte, selv om jeg kunne ønske det føltes mindre “stivt.” Det man foretrekker er å holde seg på avstand, sakte ned tiden, hoppe og sprette og skli langs bakken og føle seg som en mester i bueskyting i det man treffer akkurat der det gjør mest vondt.

Du vil også bruke mye tid til å klatre, og spillet bærer preg av at det er best på bueskyting og kombinasjoner av våpen i kjappe dueller, for mekanikken også i denne delen av spillet er ikke like gjennomført som Uncharted og Tomb Raider – det mangler en prikk over i-en i hvordan det føles. Jeg river av meg håret hver gang jeg blir “låst” inn og må fullføre diverse akrobatikk for å komme til andre siden. Å måtte gjenta disse øvelsene, gjerne kombinert med svømming, er kjedelig sammenlignet med de åpne jaktmarker.

Grafikk og ytelse

Det er noen spill som ser så bra ut at man må spille det, selv om man ikke nødvendigvis tror man vil elske alle deler av det. Dette er et av dem, spesielt om man har betalt 15 000 kroner, 20 000 kroner eller kanskje 40 000 kroner for et RTX 4090. Om ikke annet for å se hva kortet er i stand til, med masse ekstra FPS å rutte med i 4K.

Jeg er glad jeg ikke nølte første gang, for jeg guffet på med alle innstillinger på maks (jeg beklager på forhånd jeg ikke oppdaget “motion blur strength”:)

Med og uten “frame generation:”

Konklusjon

Grafikken er overveldende god. Jeg trodde ikke jeg skulle bli så imponert, men i etterkant var jeg hodeløs: selvfølgelig ville et Guerrilla-spill se bra ut på PC, spesielt når det er Nixxes som har gjort jobben slik at studioet kan skinne igjen. Kanskje blir det tredje spillet i serien en av de første som tar nytte av “PS5 Pro Enhanced“?

Grafikken er så skarp og god at på PC at spillet leverer en enda bedre total-opplevelse i 2024. Du kan trygt vende tilbake.

Tingene som skuffet litt i 2022 er fremdeles der, selvsagt, og universet og karakterene sine til tider langdryge samtaler dropper jeg alltid. Mye av grunnen er fordi jeg ikke kan vente med å utforske og bekjempe fiendene enda mer effektivt i den åpne verdenen.

horizon: forbidden west pc
Verdt RTX 4090 – “Horizon: Forbidden West PC”
Vi konkluderer
Forbidden West til PC imponerer så mye at vi ikke kan vente på det tredje spillet i serien som det allerede er hintet til.
Leservurdering27 Vurderinger
4.2
+
Kanskje den beste grafikken
Stor og variert verden
Tilfredsstillende sniking
Spennende kombinasjons-slåssing
-
Tamme karakterer og dialog
Til tider lavt historiedriv
For mye ressurssanking
8.9
Spar penger på Horizon: Forbidden West PC til Steam

Annonse