apple universal control
Patentet som ble kjent i dag vil gjøre det enda enklere å jobbe på flere Apple-produkter.

Annonse


Patent avslører Apples geniale mål

Craig Federighi, sjef for programvareutvikling hos Apple, har sitt navn på et nytt patent som videreutvikler “Universal Control.”

Kan ytterligere drive opp salget

Fordelen med teknologien er at man kan flytte filer på tvers av enheter, uansett om Mac eller iPad, og bruke tastaturer og berøringsflater på tvers av enheter. Fordelen er stor for de med flere Apple-produkter, og nå vil de friste enda flere til å handle flere Apple-dingser.

Windows-verdenen har ikke hatt støtte enda, men nå er det på vei fra selskap som Lenovo og Motorola som samarbeider om lignende funksjonalitet.

Det nye patentet, “kontinuitet av applikasjoner på tvers av enheter“, tar konseptet videre ved at OS-ene skjønner at x enhet kanskje ikke er den beste til oppgaven. F.eks. om man starter å forfatte en e-post på en iPhone, men at meldingen blir lenger enn man forventet – da vil man kunne hoppe over til en Mac eller en iPad og macOS eller iPadOS automatisk vil åpne e-post-appen og meldingen og sømløst la brukeren fortsette setningen på et fullverdig tastatur.

“Det ville være nyttig om brukeren kunne flytte fra en enhet til en annen, for eksempel en overgang fra å lese en e-post på en enhet til å skrive et svar på en annen enhet, på en sømløs og kognitivt kontinuerlig måte,” forklarer Apple i patentet som også beskriver at man kanskje vil kunne forlenge batterilevetiden noe: “Videre kan slike teknikker redusere prosessor- og batterikraft som ellers kastes bort på overflødig brukerinndata.”

Annonse