Annonse


Lover å slette informasjon om 136 millioner brukere

Google skal ha sagt seg enige i å slette web-informasjon sanket inn om 136 millioner Chrome-brukere i et foreslått forlik.

Saken er enda ikke helt ferdig

Saken handler stadig om hemmelig-modus-funksjonen til Chrome fra Google der selskapet tapte en personvernsak som vi rapporterte i desember i fjor:

“Ifølge anklagene skal Google ha samlet inn informasjon om hva folk surfer på, inkludert som nevnt med privat-modus aktivt. Google sanker inn, ifølge søksmålet, informasjon fra blant annet Google Analytics, Google Ad Manager og en rekke andre tjenester og utvidelser til nettleseren. Mobil-apper er også inkludert. Alt dette for å lære om brukerne sine shopping-vaner og “de mest intime og potensielt pinlige ting”, ifølge søksmålet sommeren 2020.

La til dette etter bot på 53 milliarder kroner

Sier seg enige i å slette “tekniske data”

Forslaget til forliket som til syvende og sist må godkjennes av en dommer påbyr at Google er transparante i forhold til hva de samler inn av informasjon i “Incognito”-modus, og at de begrenser innsamlingen av data.

Annonse


Google er uenigei saken og uttaler at de ikke “knytterdata til brukere når de bruker inkognitomodus,” men at de ikke har noe i mot å slette det de omtaler som “tekniske data:” “Vi er glade for å slette gamle tekniske data som aldri ble assosiert med en person og aldri ble brukt til noen form for personalisering, uttaler Googles talsperson José Castañeda.

“Forliket sikrer reell ansvarlighet og åpenhet fra verdens største datainnsamler og markerer et viktig skritt mot å forbedre og opprettholde vår rett til personvern på Internett,” var saksøkerne sin melding i det foreslåtte forliket.

Annonse