google chrome
Google tapte Chrome Incognito-saken og måtte punge ut milliarder av kroner. Snart rulles det ut en ny advarsel-tekst ved bruk av fanen.

Annonse


La til dette etter bot på 53 milliarder kroner

I august i fjor ble det kjent at “Google Chrome Incognito-saken” fikk rulle videre etter at saken først startet helt tilbake i mai 2019.

Vant etter fire år

“Ifølge anklagene skal Google ha samlet inn informasjon om hva folk surfer på, inkludert som nevnt med privat-modus aktivt. Google sanker inn, ifølge søksmålet, informasjon fra blant annet Google Analytics, Google Ad Manager og en rekke andre tjenester og utvidelser til nettleseren. Mobil-apper er også inkludert. Alt dette for å lære om brukerne sine shopping-vaner og “de mest intime og potensielt pinlige ting”, ifølge søksmålet sommeren 2020.” Det skrev vi den gang, og i desember i fjor konkluderte endelig saken: saken endte med at Google måtte punge ut.

Google har lagt til denne teksten

I forbindelse med at saken er ferdig etter fire år, har Google endret teksten man ser i “hemmeligmodus”-fanen brukerne åpner i nettleseren til selskapet. Teksten lyder nå (uthevingen er vår og viser hva som er lagt til):

“Andre som bruker denne enheten vil ikke se aktiviteten din, så du kan surfe mer privat. Dette vil ikke endre hvordan data samles inn av nettsteder du besøker og tjenestene de bruker, inkludert Google. Nedlastinger, bokmerker og leselisteelementer vil bli lagret.”

Slik lyder teksten i 120.0.6099.234-versjonen til Mac.

Annonse