google chrome
Advarslene når man starter en "hemmelig"-fane i Google var ikke nok til å imponere dommeren i California som lot massesøksmålet fortsette. Nå varsler Google de er villige til å legge saken bak seg og betale.

Annonse


Google tapte

I august meldte vi at Google risikerte en bot på 51 milliarder kroner i forbindelse med Chrome sitt inkognito-modus.

Selskapet skal være villige til å bli ferdige med saken

Saken omhandlet “hemmelig”-modus i Google Chrome som saksøkerne mente var alt annet enn hemmelig:

“Dette er bare et av problem som har rammet nettleseren: i juni 2020 fulgte vi opp med en sak som kun har med Google å gjøre: “SPIONERTE DE? Google risikerer 47,4 milliarder kroner i bot. Det er denne saken som nå sakte men sikkert fortsetter i California.

Videre rapporterte vi i august i år etter at dommer Yvonne Gonzalez Rogers ikke gikk med på å avslutte masse-søksmålet:

“Ifølge anklagene skal Google ha samlet inn informasjon om hva folk surfer på, inkludert som nevnt med privat-modus aktivt. Google sanker inn, ifølge søksmålet, informasjon fra blant annet Google Analytics, Google Ad Manager og en rekke andre tjenester og utvidelser til nettleseren. Mobil-apper er også inkludert. Alt dette for å lære om brukerne sine shopping-vaner og “de mest intime og potensielt pinlige ting”, ifølge søksmålet sommeren 2020.

Annonse


Dette mener Google

Google har tidligere forsvart seg med at brukerne får en melding i hemmelig-modus om at aktiviteten til brukerne likevel kan bli vist for nettsidene man besøker.

Vi bestrider sterkt påstandene, og vi vil forsvare oss mot dem. Inkognitomodus i Chrome gir deg valget mellom å surfe uten at aktiviteten din blir lagret i nettleseren eller enheten din. Som vi tydelig sier hver gang du åpner en ny inkognitofane, kan nettsteder kanskje samle inn informasjon om nettlesingsaktiviteten din under økten.

Google, august, 2023

Nå har Google “indikert” at de er villige til å si seg ferdige med saken, altså vil de trolig betale milliarder av kroner. Nøyaktig hvor mye de skal ut med er ikke kjent, men dokumentene som skisserer planen skal legges frem i januar og retten vil konkludere på tampen av februar neste år.

Annonse