brettet skjerm
Det er sjeldent så håndfaste rykter som dette: Apple skal ha flyttet medarbeidere fra Vision Pro-prosjektet til brette-iPhone.

Annonse


Lanseringsåret har dukket opp igjen

Ryktene om en brette-iPhone har vært en greie i mange, uten noe konkret og håndfast.

Vi forventer uansett at noe annet brettes først

For mange ville det være en drøm, om ikke annet bare for å se hvordan Apple ser for seg noe Samsung har hatt på markedet med Z-serien helt siden 2019. Du husker kanskje saken fra februar i år da det kom frem at Apple har forsket på en iPhone som kan brettes siden 2018, året før Samsung debuterte sin. Men markedet og analytikere har alltid trodd det var en iPad eller MacBook de ville kom til å brette eller legge til en ekstra skjerm på først, for å teste teknologien i produkter som ikke er den hellige gral:

“Samtidig varsler de samme kildene at Apple pauset utviklingen av brette-iPhone i 2020 (vi skjønner det slik at de fremdeles jobber med prosjektet, men at målet i første omgang ikke er å lansere dem) og i stedet rettet blikket mot en iPad som brettes innover. Dette inkluderer en iPad mini med 8 tommer skjerm. Fordelen med å prøve det med iPad først er at kundene vil akseptere en tykkere enhet, og Apple vil kunne teste konseptet for en mindre viktig produktgruppe enn iPhone, som jo fremdeles er selskapets aller viktigste.”

Samsung bekrefter Apples hemmelige produkt-plan

2027 dukker stadig opp som det store året

2026 og 2027 ble også senest i år nevnt som lanseringsår for brette-iPhone, og at Apple skal ha valgt å utsette til 2027. Nå hevder Korea-avisen Alpha Biz at Apple har hentet medarbeidere fra Vision Pro-prosjektet for å jobbe med brette-iPhone, og at Apple igjen skal ha justert lanseringen fra fjerde kvartal 2026 til første kvartal 2027. Det høres merkelig ut å endre fra september til tidlig på året, men Apple gjør kanskje et unntak med en helt ny type iPhone. Angående Vision Pro-ryktet om å flytte team-medlemmer, tror vi ikke at Apple i vesentlig grad krymper Vision-gruppen.

Apple skal i lengre tid ha fått tilsendt brette-paneler fra Samsung og LG, men at selskapet ikke skal ha vært fornøyde med at man for lett kan se bretten. Skjermene skal ha vært i 7 til 8 tommer-segmentet.

Annonse