apple siri
I stedet for større ytelses-forbedringer, og kanskje også kameraene må vike litt, er det AI som blir fokus med iPhone 16 Pro og iOS 18.

Annonse


iPhone 16 Pro får mye mer av dette

Analytiker Jeff Pu tror ikke Appe vil fokusere på grafikk i like stor grad i år som i fjor. Pu har kontakter innad i Apples produksjonsnettverk.

Vi forventer AI-funksjoner for bilder

Med A17 Pro handler alt om rå GPU-ytelse for å kunne presentere avanserte spill som Resident Evil Village med høyt detaljnivå, ray tracing og “mesh shading.”. Men som vi alle vet: 2024 handler om AI, og det blir fokuset på iOS 18 som i tillegg vil få en hjemskjerm der brukerne i større grad kan gjøre sin egen greie. Men i forhold til AI forbedres NPU-delen i A18 Pro-brikken, akkurat som vi tidligere har spådd. Apple beholder faktisk antallet GPU-kjerner: 6.

I stedet ventes det altså et “betydelig” økning kraften til Neural Engine-brikken til Apple som tar seg av AI-oppgaver. Brikken ble introdusert med iPhone X i 2017. Den gang stod den for FaceID, animojier og AR-apper. Snart skal den drive avansert Siri med LLM og trolig langt mer avanserte foto- og video-redigeringsfunksjoner.

A17 Pro er opp til to ganger kjappere enn AI-brikken i A16 Bionic – sikter Apple seg inn på fire eller tre gangeren høsten i år? Foruten AI og bedre ytelse på dette området, ventes det at skjermene blir større, rammene kuttes, og at mikrofonen blir kraftigere og mer avansert slik at Siri lettere skjønner deg, noe som i tillegg bør bli hjulpet av Siri i år endelig blir en LLM.

Annonse