ios 17
iOS 18 vil by på AI-funksjoner og en hjem-skjerm du kan gjøre din egen i større grad.

Annonse


Du vil kunne gjøre helt nye ting i den største iPhone-oppdateringen noen sinne

Først rapporterte Mark Gurman at iOS 18 ikke skulle bli en stor oppdatering, men i det minste en større oppgradering enn iPhone 16 fordi de mobilene visstnok skulle være mest spennende med “AI-oppdateringen.”

Fra mindre oppdatering til den viktigste i historien

Det er ikke slik at Apple ikke skal røre iPhone 16-serien, i det minste ikke Pro-serien, som jo får større 6,3″ og 6,9″–skjermer og mindre rammerApple gjør det samme med iPad Pro i år. Utover det har vi ikke hørt om noen andre større forbedringer, der unntaket kanskje er en bedre mikrofon for AI-styring.

Apple skal visstnok gjøre med hjemskjermen som de tidligere har gjort med lås-skjermen: tilby flere valg.

Men tilbake til iOS, for som vi skrev i januar i år: “iOS 18 ble tidligere omtalt, av Mark Gurman, som en mindre oppdatering av iPhone-operativsystemet til Apple. Nå har det snudd helt, og det er Apple selv som hauser det opp blant sine ansatte,” og vi la til “mer spesifikt omtaler Craig Federighi, sjef for programvare, oppdateringen som er døpt “Crystal,” som en av, om ikke den største oppdateringen av iOS i selskapets historie.”

Men noe mer spesifikt om hva forbrukere vil få glede av, først som beta-testere i juni, for så å kunne installere den endelige versjonen i september, har vi ikke visst noe om. Ikke før nå.

Annonse


Gjør hjemskjermen mer personlig – hevder iPad OLED blir utrolig

Når det gjelder AI-funksjoner i OS-et, så ikke forvent store mengder generative funksjoner om Apple ikke sikrer seg et partnerskap med Google eller Baidu i Kina. Slik verden ser ut nå, har de mulighet til å se en annen vei? Uansett, om det skjer eller ikke, så blir Apples fokus mer konservativt, for å bevare personvernet i bedre grad. Fokuset blir å hjelpe brukeren med daglige gjøremål ved å integrere AI i OS-et, mer enn å servere en chatte-robot eller at AI-en genererer bakgrunnsbilder (noe vi håper kommer på plass.)

Noe som er spennende, og som vi ikke har hørt før, er at Apple jobber med endringer som gjør det lettere å endre iOS 18-hjemskjermen i større grad. Gurman omtaler det som en “ny hjemskjerm,” uten å avsløre noe mer enn det, dessverre. Gurman skal også ha sett iPad med OLED og hinter til at skjermen er så fantastisk god at mange vil handle nye brett bare grunnet skjermene. Det høres ut som Gurman allerede har sett de nye iPadene. Det vil i så fall ikke overraske så mye da de ventes allerede tirsdag 26. mars.

I tillegg til Pencil 2 til Pro, ventes det oppdaterte Magic Keyboard i aluminium.

Når det gjelder visionOS forventes en kommende 1.x-oppdatering å være liten, men han avslører “Constellation,” som er visionOS 2.0-oppdateringen som avsløres i juni, til naturligvis være langt viktigere. Apropos Vision Pro så lanseres hodesettet i Kina senere i år. Når er ikke kjent.

Annonse