iphone
Apple søker partnere i racet for AI, og vil trolig måtte ha en lokal kinesisk partner i regionen.

Annonse


iPhone kan få kinesisk AI

Det er ikke bare Google Apple har snakket med i forhold til AI-funksjoner til iOS og iPhone som skal avsløres i juni. Nå er det store spørsmålet hva Apple skal ta seg av, og hvilke tjenester de må “leie” – tradisjonelt sett har dette inkludert søk fra Google.

Spørsmålet er om et partnerskap begrenser seg til søk

Da vi første hørte nyheten om at Gemini kanskje kommer til iPhone, tenkte vi i de baner at dette må være relatert til Google-søk på iPhone, og ikke en erstatter for en Siri LLM. Vi vet ikke, men mener det høres mest sannsynlig ut. Det har jo vært ryktet knappe et par år at Apple internt tester sin egen LLM døpt Ajax. Selskapet har også snakket med OpenAI, naturlig nok, da de er selskapet bak ChatGPT, tjenesten som var startskuddet for AI-racet.

The Wall Street Journal rapporterer noe som først høres merkelig ut, men som har en logisk forklaring: Apple snakker også med Baidu, det gigantiske kinesiske selskapet som spesialiserer seg på nett-tjenester og AI. Men forklaringen er trolig enkel: for å kunne levere avanserte AI-tjenester til sine kinesiske kunder vil de måtte forholde seg til det kinesiske lovverket, og det vil av flere grunner være enklere å forholde seg til et kinesisk selskap.

Det skal bli interessant å se om Apple velger å begrense en eller flere AI-funksjoner til nye modeller, inkludert iPhone 16 Pro det allerede er ryktet får en større NPU-oppgradering, eller om de som et “plaster på såret” for å komme sent på banen, gjør alt de kan for å implementere de aller fleste AI-mulighetene også i eldre modeller. Det som er nærmest garantert er at Apple vil foretrekke å utføre så mange operasjoner som mulig lokalt.

Annonse