iphone
Apple og Google er i AI-samtaler, men nøyaktig hva Google skal hjelpe til med på iPhone er ikke kjent enda.

Annonse


Det er eksplosivt om Apple og Google skal samarbeide

Ifølge Bloombergs Mark Gurman snakker Apple med Google om noe potensielt eksplosivt.

EU, søk og Siri LLM

For det kan hende at Google sin AI, Gemini, som nettopp var involvert i en politisk betent kontrovers, bakes inn i iPhone. Det kan hende at en årsak er at Apple vet de ikke har kommet langt nok, og ha hjelp av Google. Dette høres uansett rart ut av to grunner: 1) Google er erke-rival, og 2) Apple har tradisjonelt sett et stort personvern-fokus.

Det kan hende at Gemini på iPhone kun skal brukes til spesifikke funksjoner, som søk, der de to har vært partnere lenge – det er også muligheter for at Apple blir tvunget, i det minste i EU-området, å la kundene velge standard AI-tjeneste. Gurman nevner også det i sin rapport: altså “visse funksjoner” kan være på vei – også søk nevnes. “De to har ikke bestemt vilkårene eller merkevaren for en AI-avtale eller hvordan den skal implementeres,” skriver Gurman.

iOS 18 kommer i beta-versjon i juni, og da får vi vite mye mer. Det er ventet at funksjonene skal kjøres lokalt på iPhone, iPad og Mac, og at det er snakk om å “etterape” funksjoner som konkurrenter allerede tilbyr. Uansett hva som lanseres i september, ser vi på det som lite sannsynelig at Gemini vil ta over for Siri. Apple har lenge jobbet med sin egen språkmodell med arbeidsnavnet “Ajax,” men personer med kjennskap til planene uttaler at Tim Cooks selskap ikke har kommet så langt innen AI som konkurrentene, og at et partnerskap med Google kan være en nødvendighet.

Annonse