iphone 15 pro max
Apple skal øke panel-størrelsene på iPhone 16 Pro-serien. Endringen kommer etter at de i fjor kun kuttet ramme-størrelsene.

Annonse


Giga-skjerm med syltynn ramme

Apple skal økte skjerm-størrelsene for iPhone 16 Pro Pro Max til henholdsvis 6,3″ og 6,9″.

iPhone 16 Pro blir høyere og bredere

En av måtene de skal få til det uten å måtte øke total-størrelsene er blant annet ved å kutte rammene ytterligere for å kunne tilby enda mer panel-areal. Dette skal de blant annet få til med “Border Reduction Structure”-teknologi som krymper panel-størrelsen nederst på enhetene. Teknologien går, kort fortalt, ut på å rulle opp interne kobberledninger slik at totalpakken blir mer kompakt. Ryktene går på at selskapet skal bruke den samme BRS-teknologien på samtlige modeller, og ikke bare to dyreste.

Interessant er det at Apple tidligere har prøvd å implementere teknologien, men skal ha blitt stoppet grunnet utfordringer med å holde varme-utviklingen under kontroll. Ny teknologi som mer effektivt kvitter seg med varmen, gjør at Apple prøver igjen i år.

De som følger litt ekstra med vet at iPhone 15 Pro-serien fikk mindre rammer (1,5 mm mot 14 Pro 2,2 mm), noe som er en sjelden forbedring fra Apple. I fjor var det LIPO-teknologi som gjorde det mulig. LIPO står for “low-injection pressure over-molding.”

Samtidig har iPhone SE 4 lekket, og selv om designet ikke er nytt, så er det gamle, gamle designet offisielt ferdig.

Annonse