iphone siri
Siri må bli bedre neste år, og alt tyder på at Apple jobber med et stort AI-push, inkludert med LLM og bedre mikrofon på iPhone. Bilde: ITavisen

Annonse


Slik at hun kan høre deg

2024 blir det store AI-året, men det hjelper ikke om assistentene ikke kan høre deg.

Microsoft og Apples store AI-sprang skjer neste år

iOS 18 blir en enormt viktig lansering for Apple som riktignok bruker maskin-læring og AI i funksjoner som FaceID og krasj- og fall-deteksjon, men som ikke har satt AI i førersetet for økt produktivitet som Microsoft har gjort til en viss grad allerede. Det er ventet at høsten neste år endrer alt dette med en en stor overhaling av samtlige OS med fokus på AI – timingen er også god for iPad Pro som får OLED-paneler neste år. De vil jo alltid være på med en avansert låsskjerm og sikkert med alltid-beredte AI-funksjoner.

For å spole tilbake til innledningen: planen til Apple med iPhone 16 er å utstyre dem med langt bedre mikrofoner, kombinert med en langt smartere Siri som kan høre deg, er vi langt på vei. Ifølge Ming-Chi Kuo vil mikrofonene i neste års iPhones (og ikke bare Pro,) være 100 til 150 prosent mer sensitive.

Kuo forventer at Androids også får bedre mikrofoner

SNR, altså “Signal-To-Noise Ratio,” forbedres dessuten slik at enheten takler mer bakgrunnsstøy uten at Siri misforstår hva brukeren sier. Også bedre beskyttelse mot vann er ventet på neste års modeller.

Annonse


Kuo har mer interessant innsikt, blant annet at Apple omorganiserte teamet som jobber med Siri i tredje kvartal i år for å integrere store store språkmodeller, forkortet (også av markedsføringshensyn) som AI, samt integrasjon av AIGC som står for “Content Created by Artificial Intelligence Algorithms Without Human Intervention.”

iOS 18 og maskinvaren skal styrkes for spesielt å styrke AIGC. Dette kan være en av årsakene til at Apples kontorprogrammer som Pages, ikke er vesentlig oppgradert de siste årene.

Annonse