psvr2
Sony har pauset produksjonen av PSVR2 fordi de ikke selger nok. Bilde: ITavisen

Annonse


Salget skal være elendig

Bloomberg avslører at Sony har pauset produksjon av nye PSVR 2-hodesett.

PC-støtte på vei for å øke interessen

Dette fordi det rett og slett er for mange produkter på lager: Sony klarer ikke selge nok av dem. Årsaken? Som vanlig er det mangelen på innhold: “Playstation VR2 byr på god bildekvalitet og komfort og er derfor nesten perfekt for store film-opplevelser, mens spill-biblioteket fremdeles er litt halvveis,” oppsummerte vi i vår test i juni i fjor.

Siden den gang har det ikke vært snakk om produktet i særlig grad hverken i pressen eller på sosiale medier – i stedet har produktet blitt overskygget av Apples Vision Pro-lansering 2. februar i år. Mangelen på innhold ser ikke ut til å bedres i nær fremtid, da Sony valgte å legge ned Playstation sitt London-studio forrige måned som del av flere jobb-kutt. Det er nettopp dette teamet som skulle produsere VR-spill. Spill har heller ikke blitt det store på Apples hodesett, mens det på Meta sin plattform er mer innhold. Zuckerberg og Co har også hatt mer suksess med sosiale verdener enn konkurrentene.

Sony har produsert over 2 millioner PSVR2 siden lanseringen i februar 2023, noe som er mer enn nok, men ifølge tall fra IDC har salget falt hvert kvartal siden lanseringen. Det er nettopp Apple som kan berge bransjen ifølge IDC Francisco Jeronimo som tror VR-markedet vil øke med 31,5 prosent i snitt, årlig, fra 2023 til 2028.

Sony skal prøve å heve interessen rundt maskinvaren ved å introdusere PC-støtte. Dette er allerede bekreftet, men detaljene kjenner vi ikke enda. SIE sier uansett at lanseringen skal finne sted i år.

Annonse