playstation spill
Det er en tung dag for ansatte i en rekke Playstation-eide studio.

Annonse


Sparker så mange at spill må kanselleres

SIE ser seg nødt til å kutte rundt åtte prosent av arbeidsstokken – det er 900 personer globalt.

De fleste studioer er berørte

I innlegget omtaler det Sony-eide datterselskapet valget som et “ekstremt vanskelig valg.” Flere studioer er rammet, inkludert Insomniac Games, Guerrilla, Naughty Dog og Firesprite, mens Playstations studio i London legges helt ned.

“Vi måtte ta et skritt tilbake, se helhetlig på virksomheten vår og gå videre med å fokusere på selskapets langsiktige bærekraft og levere de beste opplevelsene som er mulig for samfunnet vårt. Målet er å strømlinjeforme ressursene våre for å sikre vår fortsatte suksess og evne til å levere opplevelser som spillere og skapere har forventet av oss,” meddelte Jim Ryan til sine ansatte i dag. Ryan trer av som sjef neste måned.

Han uttalte i et intervju i den forbindelse blant annet:

“På vei ut har Ryan snakket med Variety og avslørt hvilke spill som har betydd mest for ham de siste 30 årene. På spørsmål om hva han synes om de store kuttene i spill-bransjen de siste 12 årene er han knallhard realist: “Ingen kan noen gang være selvtilfredse, og ingen kan noen gang føle at noe varer for alltid.”

Izzy Foley, “London Studio Associate Art Manager,” hos London-studioet som legges ned, melder på X at hun tar beskjeden veldig tungt, naturlig nok, og at hun søker en ny arbeidsgiver. Studioet var utviklet en flerspiller-tittel satt med London som setting, men det skjer ikke lenger.

Det er kun dager siden London-studioet feiret Ryans avgang. Ryan har jobbet hos SIE siden 1994:

Annonse