iphone
Det kan se ut som EUs gransking hjalp: iOS 17.4 vil likevel tilby robust web-app-støtte.

Annonse


Apple snur!

Apple går helt tilbake på sin tidligere avgjørelse om å fjerne web-app-funksjonalitet for EU-brukere fra og med iOS 17.4 som lanseres neste uke.

Løsningen er enkel: WebKit

Apple uttaler de vil “fortsette å tilby de eksisterende nettappene på hjemskjermen i EU.” Endringen kommer etter at EU for få dager siden uttalte at de skulle undersøke Apples begrensning. Selskapet har tidligere forsvart endringen.

Her er Apples uttalelse i sin helhet:

“Tidligere har Apple annonsert planer om å fjerne funksjonen for nettapper for hjemskjermen i EU, som en del av vår innsats for å overholde DMA. Behovet for å fjerne funksjonen ble tatt grunnet de komplekse sikkerhets- og personvernbekymringene knyttet til nettapper for å støtte alternative nettlesermotorer som ville kreve å bygge en ny integrasjonsarkitektur som for øyeblikket ikke eksisterer i iOS.

Vi har mottatt forespørsler om å fortsette å tilby støtte for hjemskjerm-nettapper i iOS, derfor vil vi fortsette å tilby eksisterende hjemskjerm-nettapper i EU. Denne støtten betyr at nettapper for startskjermen fortsetter å bygges direkte på WebKit og dets sikkerhetsarkitektur, og tilpasses sikkerhets- og personvernmodellen for native apper på iOS. Utviklere og brukere som kan ha blitt påvirket av fjerningen av hjemskjerm-webapper i betaversjonen av iOS i EU, kan forvente at den eksisterende funksjonaliteten for kommer tilbake med tilgjengeligheten av iOS 17.4 i begynnelsen av mars.”

Annonse