iphone 14
EU gir seg ikke, og vil nå ha svar fra Apple hvorfor selskapet har begrenset PWA-apper i iOS 17.4 etter at de har forklart seg om saken. Bilde: ITavisen

Annonse


Dette kommer til å irritere Apple

Det skapte overraskelse da Apple valgte å gjøre PWA-apper, progressive web-apper, langt mindre funksjonelle i iOS 17.4.

Apple kan være i hardt vær igjen

“For iOS 17.4 beta 2 er lansert og avslører at Apple med oppdateringen gjør web-apper langt mindre attraktive sammenlignet med fullverdige apper. Blant annet åpner ikke web-apper i sitt eget fullverdige vindu som kan dra nytte av hele skjermen – i stedet åpner de inn i et Safari-vindu. Med andre ord har det som skal være dynamiske “apper” nå ikke mer enn nettleser-snarveier,” meldte vi den gang. Heller ikke lokal-lagring er mulig.

Senere fulgte Apple opp og forklarte hvorfor de har gjort snarveiene mindre hjelpsomme:

“Faktisk har årsaken til dette tilknytning til 17.4 sin åpning for alternative nettleser-motorer. Apple forklarer at de måtte ha bygget en helt ny “integreringsarkitektur som for øyeblikket ikke eksisterer i iOS.” Dette for for å løse de “komplekse sikkerhets- og personvernproblemene knyttet til nettapper som bruker alternative nettlesermotorer.” Videre forklarer Apple at dette rett og slett ikke er praktisk gjennomførbart grunnet DMA-lovverket, pluss at det er veldig får som bruker PWA-apper, ifølge Apple som sier at de måtte fjerne støtten for å ikke bryte med DMA-lovverket.”

EU har selvsagt fått med seg endringene, og varsler at de skal finne ut hva som skjer, ifølge Financial Times. EU har spurt Apple om mer informasjon og har samtidig spurt app-utviklere “som kan gi nyttig informasjon for vår vurdering.” Vi følger saken videre.

Annonse