windows 11
Ikke vet vi hva Microsoft velger å kalle årets store Windows-oppdatering, men to ting er sikkert: ARM og AI blir viktig.

Annonse


OPPDATERT: Lekkeren fikk rett

Hvordan Microsoft velger å døpe den nye versjonen av Windows vil også på mange måter sementere forventingene.

Først publisert 5. februar.

Oppdatert, 15. februar, 08:34:

WalkingCat fikk rett: Microsoft sin utviklermesse er fra 21. til 23. mai. Vi håper å høre om Windows 11 24H2 som blant annet inkluderer en ARM-utgave for den nye generasjonen bærbare med Snapdragon X Elite. Det er også mulig selskapet drar duken av nye Surface-maskiner.

Annonse


Oppdatert, 17:53:

Microsoft-lekker WalkingCat tror at Microsofts store Build-messe starter 21. mai og varer til 23. mai. Lekkeren er troverdig for Microsoft-nyheter, dessuten ble Build 2023 avholdt 23. mai til 25. mai.

Det eneste vi vet er at en ny Windows-versjon med ARM- og AI-støtte lanseres i sommer

Og de økte en del hakk da det for en stund siden ble kjent at selskapet ønsket å gå tilbake til en stor-oppdatering-hvert-tredje-år-strategi. Men etter det skjedde, og vi så det famøse konseptet fra Microsoft som vi siden ikke har hørt eller sett noe mer til, har det vært vanskelig å finne ut hva Microsofts navne-strategi er.

Windows Central har hjulpet oss å skjønne hva som blir fokus-områdene til den store oppdateringen, men selv de med sine kilder har ikke klart å avdekke om navnet blir Windows 11 eller Windows 12. Det siste går på at Microsoft “ikke rekker” Windows 12 som kanskje opprinnelig var planen for året, og i stedet skal lansere 24H2 til 11 i sommer – da vil det ikke være mye tid igjen for Windows 12:

“Nå mener Windows-ekspertene at det er en enkel grunn til at vi ikke har hørt noe som helst om “Windows 12,” og at Microsoft kan komme til å knuse våre drømmer i år. Windows Central melder nemlig at i stedet skal Microsoft lansere en stor Windows 11-oppdatering på tampen av året, 24H2, og at en av årsakene til at Windows 12 utsettes er at Surface- og Windows-sjef Panos Panay ikke lenger jobber hos Microsoft, men hoppet over til Amazon.”

Nå kommer Qualcomm på banen, og selv om de ikke gjør oss klokere så bekrefter de i det minste lanseringen av en ny Windows i sommer:

“Vi følger med på lanseringen av produkter med dette brikkesettet (red. anm: Snapdragon X Elite) knyttet til neste versjon av Microsoft Windows som har mange av Windows AI-funksjonene. Vi forholder oss fortsatt til den samme datoen, som er drevet av Windows, og som lanseres i midten av 2024.” Og der har vi det igjen: heller ikke Amon refererer til OS-et som Windows 11 eller 12. Det kan jo hende at Microsoft fremdeles ikke er sikre på navne-strategien? Det kan også hende de har et eget navn for versjonen for ARM.

Det Qualcomm-sjef Cristiano Amon sikter til er en versjon av Windows som allerede er lekket av Windows Central, altså “Germanium” som er versjonsklar for produsentene allerede i april:

“Hva angår maskinvare-partnere er visstnok planen å lansere ARM-maskiner basert på Windows Germanium allerede i juni. “Dette betyr at OEM-er ikke kan sende ny X Elite-maskinvare med den nåværende versjonen av Windows 11, og de vil ikke vente til Hudson Valley er klar til høsten,” avslører Windows Central om planene som påpeker at de største forbedringene derfor vil måtte vente til HV er klar.”

Annonse