windows 11
Oppgraderte USB 4 gjør det mulig å drive enda kjappere skjermer og lagringsenheter. Windows 11 dev-versjonen har allerede støtte i påvente av støttet maskinvare.

Annonse


Derfor er det viktig Windows 11 får 80 Gbps

Microsoft er endelig i ferdig med å utstyre Windows 11 med den nyeste USB4 Gen 4-støtten.

Øker fra 40 til 80 Gbps

USB4-standarden har vært støttet av Windows 11 siden oktober 2021, men i september 2022 ble USB4 2.0 lansert med støtte for 80 og 120Gbps via standard USB C-tilkoblinger. Det er deler av denne forbedringen Microsoft nå sørger for å implementere i OS-et. Støtten er allerede på plass, men kun i dev-versjon 23615 som støtter den nye USB 80Gbps standarden.

Den andre kommende stor-oppdateringen er WiFi 7.

Microsoft skriver at de “er glade for å kunngjøre støtte for siste generasjons USB-standard, USB 80Gbps. USB 80 Gbps-støtte vil i første omgang lanseres på utvalgte enheter basert på Intel Core 14th Gen HX-seriens laptop CPU-er, for eksempel den nye Razer Blade 18.”

Microsoft poengterer, utover maskinvarekravene, at (uthevingen er vår) den oppgraderte standarden gjør det mulig med enda kjappere skjermer og lagringsenheter: “dette er den første store versjonsoppdateringen av USB4-standarden og øker ytelsen til 80 Gbps fra 40 Gbps. Dette muliggjør neste generasjon av høyytelsesskjermer, lagring og tilkobling. Den er fullstendig bakoverkompatibel med periferiutstyr bygget for eldre generasjoner av USB og Thunderbolt og fungerer sammen med alle andre USB Type-C-funksjoner.

Den nyeste dev-versjonen gjør det mulig å deaktivere Copilot fra automatisk oppstart.
Nye Windows Share-muligheter.

Annonse