spotify iphone
EU vil neste år bestemme enten at Apple vil må gi Spotify-kundene mulighet til å betale for tjenesten i iPhone-appen, eller sende kundene til alternative betalingsplattformer.

Annonse


Apple vil ikke like dette heller

EU har valgt å sette ned foten ifølge kilder Bloomberg har snakket med: Apple får snart ikke lenger ha monopol på betalingsplattformer for musikkstrømme-tjenester som Spotify.

Det skal skje tidlig neste år

Kilder som har snakket med avisen sier at Apple vil måtte åpne opp tidlig neste år, eller risikere bøter på opp til 10 prosent av all omsetningen i EU-området. Endringen kommer etter mange år krangling mellom Apple og den svenske musikk-strømmetjenesten.

For fire år siden klaget de inn Apple for å måtte øke prisen på tjenesten for å dekke avgiften App Store tar:

“Spotify-sjef Daniel EK snakker for første gang ut om Apple-klagen selskapet har sendt inn til EU. Det gjorde han under en tale på International Conference on Competition i Berlin. Den svenske strømmegiganten anklager Apple for å utøve urettferdig konkurranse når de krever 30 prosent av alle salg gjennomført i App Store,” meldte vi 14. mars 2019.

I 2024 endres nettet

Apple vil måtte åpne opp mer i 2024

At det skulle gå denne veien har lenge vært lett nok å lese fordi EU allerede i februar mente det var unødvendig for Apple å ha en slik ordning og at kundene ender opp med å betale mer. Med andre ord vil Spotify-kunder kanskje kunne betale for abonnementet på strømme-tjenesten i appen (det kan tenkes de maks får lov å informere brukerne om alternativer og evt. sende dem til nettleseren,) og det uten å måtte gå via Apples egen betalingsplattform.

Det er også bestemt at Apple vil måtte åpne NFC-brikken sin for alternative betalingsplattformer i tillegg til at selskapet har bestemt seg for å støtte RCS-meldingsprotokollen fra første halvår 2024. Og selskapet vil trolig måtte tillate installasjon av iPhone- og iPad-apper utenfor App Store.

Slik blir nye “Spotify”

Annonse