SanDisk Extreme Portable 4TB
SanDisk Extreme Portable 4TB (SDSSDE61-4T00) er en av produktene som var berørte av en fastvarefeil. SanDisk mener at den nye fastvaren fikser problemet med potensielle tap av data. Det er ikke alle enige i.

Annonse


Nå svarer SanDisk

Saken om Western Digitals SanDisk portable SSD-disker ruller videre.

Siste ord er ikke sagt

Det var mandag denne uken at Markus Häfele, sjef for datarednings-selskapet Attingo, mente det er maskinvareproblemer som medfører problemer med en rekke SanDisk-produkter som i verste fall kan medføre data-tap – omfanget skal være mer utbredt enn vanlig for slike feil skal, man tro nett-rapporter fra kunder og Häfele.

For Häfele, sjef for datarednings-selskapet Attingo, mener de har funnet feil med maskinvaren, nærmere bestemt designet. Ifølge Häfele er komponentene for store for hovedkortet noe som medfører svake koblinger og deretter overoppheting – det er rett og slett et fysisk problem. I tillegg er lodde-materialet av dårlig kvalitet slik at bobler kan oppstå og enkelt ødelegge komponentene.

ITavisen, 13. november, 2023

SanDisk hevder de fastvare-produktene de berørte produktene listet under, men heller ikke disse oppdateringene skal ha rettet feilene, i det minste ikke for alle kundene.

  • SanDisk Extreme Portable 4TB (SDSSDE61-4T00)
  • SanDisk Extreme Pro Portable 4TB (SDSSDE81-4T00)
  • SanDisk Extreme Pro Portable 2TB (SDSSDE81-2T00)
  • SanDisk Extreme Pro Portable 1TB (SDSSDE81-1T00)
  • Western Digital My Passport 4TB (WDBAGF0040BGY)

Det nyeste i den pågående saken er at SanDisk har uttalt seg ovenfor PetaPixel:

De nylige uttalelsene antyder at maskinvarekomponenter kan ha vært ansvarlige for fastvareproblemet som påvirket visse SanDisk Extreme Pro 1TB, 2TB og 4TB, SanDisk Extreme 4TB og WD My Passport SSD 4TB bærbare SSD-er tidligere i år. Samtidig som vi jobber med å samle inn mer informasjon om problemet, tror vi foreløpig ikke at maskinvareproblemer har spilt en rolle i produktproblemene som vi løste med fastvareoppdateringen.”

Merk at selskapet tror at det ikke er et maskinvareproblem, men at det ikke kan utelukkes. Vi avventer situasjonen og følger opp når SanDisk konkluderer i sine undersøkelser. Western Digital, moderselskapet til SanDisk, er saksøkt som følge av problemene og hvordan de har håndtert saken i etterkant.

Annonse