western digital portabel ssd
WD skal ha vært klar over design-svakheter med sine bærbare SSD-disker. De nye modellene bruker mer lim, men likevel feiler de.

Annonse


“De er rett og slett ødelagte”

Husker du sakene rundt Western Digital sine SanDisk reise-disker?

Nå vet vi mer om disk-saken fra august

Nei, vi snakker ikke om den gang WD-disker ble formatert over nettet, men denne saken fra august: “Det er full forvirring om WD sine SanDisk portable SSD-er er sikre med en ny fastvare eller ikke – per flere kunder ser det ut som den nye fastvaren ikke er en garanti mot datatap.” Det var The Verge som først meldte om problemene da deres arbeid direkte ble berørt: diskene mistet alt på dem.

Den gang meldte vi at “problemet har vært tilstede siden mai. I løpet av fire måneder endte det opp med en klage-storm mot WD – følgende produkter er berørte inkludert SDSSDE61-4T00-G25:

  • SanDisk Extreme Portable 4TB (SDSSDE61-4T00)
  • SanDisk Extreme Pro Portable 4TB (SDSSDE81-4T00)
  • SanDisk Extreme Pro Portable 2TB (SDSSDE81-2T00)
  • SanDisk Extreme Pro Portable 1TB (SDSSDE81-1T00)
  • Western Digital My Passport 4TB (WDBAGF0040BGY)”

Reaksjonene fra selskapet har vært merkelige, da det aldri ble konkludert den ene eller andre veien. WD lovte at fastvareoppdateringer som skulle rette problemet, men som vi rapporterte på sensommeren rettet ikke fastvareoppdateringene problemene i flere tilfeller, og nå har vi trolig svart på hvorfor: det er dessverre ikke et programvare-problem.

Annonse


Nye modeller retter fremdeles ikke problemet

For nå mener Markus Häfele, sjef for datarednings-selskapet Attingo, at de har funnet ut at det er feil med maskinvaren, mer bestemt designet. Ifølge Häfele er komponentene for store for hovedkortet noe som medfører svake koblinger og deretter overoppheting – det er rett og slett et fysisk problem. I tillegg er lodde-materialet av dårlig kvalitet slik at bobler kan oppstå og enkelt ødelegge komponentene.

Det er oppdaget at nye revisjoner av produktene har forsterket kunstharpiks (epoksy) for å sikre at ting ikke knekker grunnet for mye vekt – likevel feiler visstnok disse produktene også. Vi følger utviklingen i saken.

Annonse