gta vi
Lite er tilfeldig når Rockstar girer opp markedsføringsmaskinen. Eller er vi bare desperate etter GTA VI som alle andre? Bilde: Rockstar

Annonse


OPPDATERT: Ser du det vi ser?

Ikke ta oss om det ikke skjer, men en troverdig kilde som tidligere har lekket “Payday 3, Dragon’s Dogma og Fable, mener en stor-annonsering nærmer seg.

Først publisert 27. september.

Oppdatert, 29. september, 19:00:

Marxx uttalte at Rockstar kom til å hinte om GTA VI før 26. oktober, og nå ser det ut til at spill-seriens rabiate fans som har ventet siden 2013 på en oppfølger, har fått akkurat det:

Annonse


Kan det virkelig stemme?!

Det er lekker Chris Marxx vi referer til, og nå sitter han visstnok på det store scoopet. Ifølge Marxx skal nemlig Rockstar annonsere Grand Theft Auto VI torsdag 26. oktober 2023. Dette hadde vi vært ganske så sikre på hadde det vært alt annet enn et GTA-spill, men Rockstar er kjent for å være knallgode på å holde all informasjon tett til brystet – unntaket er når de hackes.

Personen bak lekkasjen, som bør tas med en megastor klype salt, hevder at dagens konsoller ikke er kraftig nok til å kjøre GTA VI. Derfor hevder personen at det neste GTA-spillet ikke kommer til PS4, men istedet kommer som en PS5-tittel.

ITavisen, 1. mai 2019

Også i juli 2019 skal det ha blitt lekket informasjon om giga-spillet, blant annet at settingen er “Vice City” på 70- og 80-tallet:

“Lekkasjen skal også ha det til at spillet ble satt i en form for utvikling allerede året før Grand Theft V ble lansert, men at det ikke tok fart for alvor før 2015 under kodenavnet “Project Americas”. Utviklingen ble noe hindret av arbeidet med å fullføre Red Dead Redemption 2, men skal nå være uhindret og i utvikling på tvers av alle Rockstar Games sine studioer, ikke bare én eller to.”

Har de utviklet det siden 2015 og lanserer det på tampen av 2023 har det vært under utvikling i minst åtte år. Det store spørsmålet er om de rekker å lansere i år, eller viktigere: om de har lyst. Vi ser for oss en lengre markedsføringskampanje enn hva de rekker fra tampen av oktober til en lansering i november, for de vil nok ha spillet ut i god tid før julaften. Da virker det mer logisk at det blir et 2024-spill som kanskje kombineres med lanseringen av en Playstation 5 Pro om de velger Sony som maskinvare-partner.

Annonse