gta-vi-grand-theft-auto
Grand Theft Auto VI er ifølge den siste lekkasjen satt til Vice City på 70- og 80-tallet.

Annonse


Stor GTA 6-lekkasje avslører detaljer om det kommende PS5 og Xbox Scarlett-spillet

I går ble det publisert en lang liste med detaljer rundt det kommende Grand Theft Auto-spillet der det påstås at GTA VI skal få implementert både det ene og det andre, med en blanding av rykter vi har hørt fra før, mens noe er helt nytt og ikke i overensstemmelse med ting vi har hørt tidligere.

Eksklusivt for PS5 og Scarlett

I innlegget går det blant annet frem at spillet blir eksklusivt for nestegenerasjon spillkonsoller, PlayStation 5 og Xbox Scarlett, noe som kan tyde på at man bør belage seg på noen års venting før spillet lanseres.

Lekkasjen skal også ha det til at spillet ble satt i en form for utvikling allerede året før Grand Theft V ble lansert, men at det ikke tok fart for alvor før 2015 under kodenavnet “Project Americas”. Utviklingen ble noe hindret av arbeidet med å fullføre Red Dead Redemption 2, men skal nå være uhindret og i utvikling på tvers av alle Rockstar Games sine studioer, ikke bare én eller to.

Besøker flere steder

Når det gjelder spillets setting så er denne ifølge lekkasjen satt til flere steder men til Vice City på 70- og 80-tallet som det store utgangspunktet, der ryktene gir inntrykk av at hovedkarakteren man kontrollerer ofte er på reisefot. Blant annet nevnes det at litt av handlingen baseres i Rio de Janeiro i Brasil mens noe er i Liberty City (New York City) – også Cuba nevnes med noe mindre sikkerhet men disse er altså steder der spillet foregår lineært slik at det kun serverer en hensikt i historiedelen og at man ikke kan vandre fritt her. 

Annonse
Og litt tilbake til hovedkarakteren: ulikt tidligere lekkasjer og rykter så er det fortsatt en mannlig protagonist alene, ikke flere som i forgjengeren og heller ikke en kvinne slik det er påstått tidligere. 

Mange detaljer

Hovedkarakteren er visstnok en narkotikalanger ved navn Ricardo som forsøker å klatre i stigene for å etablere seg som en respektert narkotikasmugler der man starter med å håndtere forsendelser av små mengder kokain før du etterhvert får større forbindelser og viktigere kontakter. 

Andre detaljer i lekkasjen:

 • Balanse mellom arcade og realisme, ikke like realistisk som RDR 2
 • Bruker “Kapittel”-system likt RDR 2
 • Kraftig påvirket av Netflix-serien Narcos
 • Vil møte på å en svært kjent person som vil være en del av spillet, navnet er ikke avslørt enda – muligens Pablo Escobar eller Tony Montana?
 • Stort fokus på vær, med orkaner og flom
 • Strukturer og bygninger endrer fasade i det tiden passerer – samme med kjøretøy. Implementert en helhetlig og omfattende økonomi som er ulikt alt annet vi har sett før
 • En yngre Martin Madrazo som kjent fra GTA 5 vil være til stede som sønnen til en av de store narkobaronene på 70- 80-tallet. Spilleren må utføre noen oppdrag for familien, det inkluderer mord på rivaliserende gjenger
 • Gjengstrukturer kommer til å ha mange elementer til seg der man kan bygge en gjeng med mye mer omfattende elementer og ringvirkninger – “som systemet i GTA Online bare ti ganger bedre”
 • Kan bare ha våpen som er synlige på spillkarakteren din, som RDR 2 og Max Payne 3
 • Bruker personlige biler som i GTA 5 med den forskjellen at bilen kan endres nå. Kan oppbevare ting i bagasjerommet.
 • Spillet er nå Rockstar Games sitt primære fokus sammen med Bully 2, fremdeles i Pre-Alpha. Ingen estimat på lanseringstid.

Hva synes du om GTA VI om det blir som beskrevet over?

Kilde:
Reddit

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse