xbox
Får Microsoft lov å handle Activision/Blizzard? Svaret får vi nok neste uke, og vi tror de får ja.

Annonse


OPPDATERT: Vi har egentlig allerede fått svaret

En anonym kilde avslører ovenfor The Verge at Storbritannia nærmer seg å offentliggjøre en konklusjon neste måned, men allerede neste uke får vi nok svaret.

Først publisert 20. september.

Oppdatert, 22. september, 22:08:

CMA har uttalt de mer eller mindre er for avtalen, men at det gjenstår noen detaljer. Det er derfor stor sikkerhet for at avtalen går igjennom. Det endelige svaret får vi 18. oktober.

Annonse


Skjebnen til Microsofts foreslåtte stor-oppkjøp får vi trolig vite neste uke

Det handler om Microsofts (langvarige) forsøk på å handle Activision/Blizzard. Det er i hovedsak Storbritannias “Competition and Markets Authority” (CMA) som står i veien for handelen, men nå nærmer de seg en avgjørelse. Ifølge teknologi-avisen skal CMA nemlig avsløre et foreløpig vedtak allerede neste uke.

Det foreløpige vedtaket vil følges opp ganske kjapt, allerede 18. oktober, med en definitiv konklusjon om det ikke skulle komme protester.

For å blidgjøre myndighetene har Microsoft allerede gitt strømme-rettigheter til Nvidia og sky-rettigheter til nåværende og kommende Activision/Blizzard-spill til Ubisoft:

“Så fast står avtalen at Microsoft er villige til å gi opp sine tidligere eksklusive rettigheter til å strømme Activision/Blizzard-spill eksklusivt på Xbox Cloud Gaming. I stedet skal disse rettighetene gå til Ubisoft for eksisterende og kommende spill. Microsoft vil heller ikke kunne kontrollere Activision/Blizzard-rettighetene på konkurrerende tjenester. Som følge av de foreslåtte endringene har Storbritannias “Competition and Markets Authority” iverksatt en ny undersøkelse med frist 18. oktober,” meldte vi 22. august.

Microsoft Xbox og Nvidia er enige om et ti år langt partnerskap for å strømme Xbox PC-spill til Nvidias GeForce Now-strømme-tjeneste “som har mer enn 25 millioner medlemmer i over 100 land,” per Nvidias pressemelding.

ITavisen, 22. februar 2023

Annonse