Xbox cloud gaming
Microsoft gir avkall på å eksklusivt strømme Activision/Blizzard på Xbox Cloud Gaming og gir rettighetene til Ubisoft for å blidgjøre Storbritannia.

Annonse


Microsoft villige til å “gjøre alt”

Storbritannia står igjen som landet som må godkjenne Microsofts Activision/Blizzard-storoppkjøp som ble annonsert helt tilbake i januar 2022.

Gir Ubisoft spill-strømme-rettigheter

Så fast står avtalen at Microsoft er villige til å gi opp sine tidligere eksklusive rettigheter til å strømme Activision/Blizzard-spill eksklusivt på Xbox Cloud Gaming. I stedet skal disse rettighetene gå til Ubisoft for eksisterende og kommende spill. Microsoft vil heller ikke kunne kontrollere Activision/Blizzard-rettighetene på konkurrerende tjenester.

Som følge av de foreslåtte endringene har Storbritannias “Competition and Markets Authority” iverksatt en ny undersøkelse med frist 18. oktober.

Dette betyr det

“For å imøtekomme bekymringene om virkningen av det foreslåtte oppkjøpet for strømming av skyspill, restrukturerer vi transaksjonen for å erverve et smalere sett med rettigheter,” forklarer Microsofts “president” Brad Smith.

Annonse


Smith påpeker at dette inkluderer en overføring av rettighetene til skystrømming “for alle nåværende og nye Activision Blizzard PC- og konsollspill utgitt i løpet av de neste 15 årene til Ubisoft Entertainment SA, en ledende global spillutgiver. Rettighetene vil være i all evighet.”

Samtidig er det jo slik at Microsoft har spill-strømme-avtaler med Nintendo og Nvidia i forhold til EU-avtalen. Den kommende avtalen er lagt opp slik at dette fortsetter som opprinnelig bestemt, samtidig som dette forhåpneltivisigvis for Microsoft er det siste de trenger å gjøre for å blidgjøre CMA og derfor kunne konkludere oppkjøpet før 2024.

Annonse