microsoft
Microsoft kjøper opp Activision Blizzard.

Annonse


Microsoft kjøper Activision Blizzard for 600 milliarder kroner

Microsoft har nettopp annonsert planen om å kjøpe opp Activision Blizzard for 68,7 milliarder dollar, rundt 600 milliarder norske kroner. De punger ut 95 dollar per aksje.

Oppdatert, 15:56:

Microsoft melder at de nå har mer enn 25 millioner Game Pass-abonnenter, og at de skal inkludere så mange spill fra Activision Blizzard som mulig.

Tar over selskapet og deres portefølje

Handelen vil være i boks i finansåret 2023, altså sommeren neste år, dersom myndighetene gir grønt lys. Dette vil være selskapets største handel med god margin: Microsoft betalte 229 milliarder kroner for LinkedIn eller da Microsoft slapp nok en bombe september i 2020 da de annonserte oppkjøpet av ZeniMax for 66 milliarder kroner.

Annonse


Det vil si at storspill som Call of Duty-serien og World of Warcraft fremover blir en del av Microsoft sin portefølje. En del av planen innebærer at flere Activision Blizzard-spill vil bli lagt til i Game Pass.

Dette er Microsoft Gaming sitt lederteam:

Kotick fortsetter som sjef inntil videre

Bobby Kotick som det har stormet rundt grunnet anklager om dårlig arbeidskultur er fremdeles sjef for selskapet til handelen er i boks neste år, men når så skjer skal studioet med sine 10 000 ansatte rapportere til Microsoft Gaming-sjef Phil Spencer.

Med nok et giga-oppkjøp i spillbransjen blir Microsoft det tredje største spillselskapet i verden bak Tencent og Sony.

Annonse