nye xbox series x høsten 2023
Det har vært en stri uke for Microsoft med Xbox, spill og AI-lekkasjer, og det er bare onsdag.

Annonse


Hvordan kunne det skje?!

Nå vet vi litt mer om gårsdagens giga-lekkasjer fra Microsoft i forbindelse med FTC-rettsaken.

For en uke for Microsoft!

Først lekket det oppgraderte Xbox Series S og X-konsoller som lanseres høsten neste år, komplett med bilder av den nye og mer energi-effektive Xbox Series X. Deretter lekket hele veikartet for Microsoft sin vei til en ny generasjon Xbox som skal lanseres i 2028 – trolig lanseres det en ytelses-oppgradering av Xbox Series X etter 2024-modellene, men før 2028. Men det stoppet ikke der, for Microsoft-studioet Bethesda sine spill-planer havnet også på avveie, inkludert “Doom Year Zero.”

Nå har dommeren i saken, Scott Corley, delvis forklart hva som skjedde: partene ble bedt om å sende materialet til retten i form av en “sikker lenke.” Denne lenken ble sendt fra Microsoft til retten 14. september. Nøyaktig hvordan lenken kom på avveie, og hvorfor den ikke var sikret, det er ikke 100 prosent bekreftet, men FTC og Microsoft er begge beordret til å sende dokumentene inn på nytt innen fredag denne uken.

FTC har samtidig beskyldt Microsoft for lekkasjene. Visstnok skal Xbox-dokumentene som kom på avveie ha vært inkludert i en fem-siders PDF.

Annonse


“Gammelt”

Phil Spencer kom på banen i går kveld norsk tid og prøvde å kontrollere situasjonen ved å uttalte at “e-postene og dokumentene” er gamle. “Det er tøft å se teamets harde arbeid deles på denne måten fordi så mye har endret seg og det er så mye å være begeistret for akkurat nå, og i fremtiden. Vi vil dele de ekte planene når vi er klare.”

Vi vet selvsagt ikke hva som er endret, men det er vanskelig å se for seg at den oppgraderte Xbox Series X-konsollen er helt utdatert og at spesifikasjons-forbedringene ikke stemmer (med unntak av designet), inkludert WiFi 6e (det er ikke umulig de oppgraderer til WiFi 7), 2 TB-lagringsplass og den samme prisen. Det er jo nøyaktig hva som forventes av en ny konsoll inkludert at de begge blir mer energi-gjerrige.

Dette er Spencers brev til Xbox-teamet:

“I dag ble flere dokumenter som ble sendt inn i rettsforhandlingene knyttet til vårt foreslåtte oppkjøp av Activision/Blizzard utilsiktet avslørt. Jeg vet at dette er skuffende, selv om mange av dokumentene er godt over ett år gamle og planene våre har utviklet seg.

Jeg vet også at vi alle tar konfidensialiteten til planene våre og partnernes informasjon svært alvorlig. Denne lekkasjen lever ikke opp til forventningene våre. Vi vil lære av det som skjedde og bli bedre fremover. Vi legger alle utrolige mengder lidenskap og energi i arbeidet vårt, og det er aldri slik vi ønsker at det harde arbeidet vårt deles. Når det er sagt, er det så mye mer å være begeistret for, og når vi er klare, vil vi dele de virkelige planene med spillerne.

Til slutt setter jeg pris på alt arbeidet du legger ned i Team Xbox for å overraske og glede spillerne. I dagene og ukene fremover, la oss holde fokus på det vi kan kontrollere: fortsette den fantastiske suksessen til Starfield, den kommende lanseringen av utrolige Forza Motorsport, og fortsette å bygge spill, tjenester og enheter som millioner av spillere kan glede seg over.

Phil”

18. september ble det for øvrig avslørt at Microsoft lekket 38 TB med informasjon på GitHub relatert til arbeid utført av Microsofts AI-team. AI vil stå i sentrum under Microsofts Windows og Surface-pressekonferanse i morgen som Panos Panay ikke vil delta på.

Annonse