netgear orbi 970 wifi 7
En WiFi 7 2-pack fra Netgear koster over 20 000 kroner. Rimeligere alternativer vil i større grad dukke opp neste år i takt med mobiler og laptoper som faktisk kan dra nytte av plattformen.

Annonse


Nå er de her, men fy så dyrt

De første dingsene vi bruker daglig, som laptoper og mobiler, vil ta tid før utstyres med WiFi 7.

Fra 21 199 kroner

Ikke en gang helt ferske iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max har WiFi 7, men stopper på WiFi 6e som er kjapt (iPhone 15 Pro klarer opp til 900 Mbps.) Men det stopper selvsagt ikke produsenter som Asus og nå Netgear fra å lansere rutere med teknologien, og som en av de første foruten førstnevnte, har Netgear annonsert Orbi 970-serien med WiFi 7 om bord:

  • RBE973SB/RBE973S: Router og 2 satellitter: 3-pack – 29 999 kroner
  • RBE972SB/RBE972S: Router og 1 satellitt – 2 pack, 21 199 kroner
  • RBE970B/RBE970: Add-on Satellitt, 11 199 kroner

Kombinerer 5GHz og 6GHz:

“Med Orbis eksklusive, patenterte Quad-Band-teknologi, NETGEARs Multi-Link Operation (MLO) samt forbedret, dedikert WiFi-backhaul, fordobles tilkoblingshastigheten mellom routeren og satellittene ved å kombinere et dedikert 5 GHz-bånd med et 6 GHz-bånd. Dette resulterer i en 10 Gbps trådløs backhaul som reduserer forsinkelse og sikrer datalevering med maksimal hastighet. Systemets Smart Connect-funksjon oppretter selv tilkobling til det raskeste WiFi-båndet for hver tilkoblede enhet.”

Det er støtte for opp til 200 tilkoblede enheter:

“Der WiFi 6E åpnet 6 GHz-båndet som en høyhastighetsmotorvei for de nyeste, raskeste enhetene, er WiFi 7 bygget på løftet om å utvide kanalene til 320 MHz og levere hittil usette hastigheter og ytelse. Orbi 970-serien gir mulighet for å koble til opptil 200 enheter, og oppleve potensialet i den nye standarden”

Annonse


WiFi kan bli enda kjappere

Orbi 970-serien er resultatet av over 25 års banebrytende WiFi-ekspertise, og leverer uovertruffen ytelse, hastigheter på opptil 27 Gbps, et slankt, elegant design og kraftige antenner som gir 360-graders dekning i stort sett alle hjem.

Netgear

Legg merke til “27 Gbps,” for som vi skrev i dag i forbindelse med bekreftelsen om at WiFi 7 også blir støttet i Windows 10, vil standarden støtte opp til 46,1 Gbps. Dette selv om Netgear forsikrer oss om at disse er et “komplett WiFi 7-system.)

At man ikke har produkter som kan utnytte all farten, og at farten ikke er helt makset i forhold til standarden, betyr at det nok er smartest for de fleste å vente, selv om WiFi 6e-ytelsen helt sikkert også er god.

Orbi 970-serien er enda en milepæl når det kommer til å levere den ekstraordinære kraften fra vår patenterte Quad Band-teknologi i hele hjemmet – fra kjeller til loft og fra gaming-rommet til grillen i hagen – med hastigheter som er opptil 2,4 ganger høyere enn WiFi 6. Vi har kombinert vår omfattende radiofrekvensekspertise og ny patentert teknologi med mulighetene til WiFi 7, for å levere høyest mulig WiFi-hastigheter. Det betyr at alt som er koblet til Orbi 970-systemet, fungerer med optimal ytelse.

David Henry, “President og General Manager for Connected Home Products and Services”, Netgear.

Annonse