microsoft xbox lekkasje 2023
Alle Microsofts Xbox-planer frem til 2030 er lekket, til fordel for Sony.

Annonse


Dette er jo helt KRISE for Microsoft

Rettsaken mellom FTC og Microsoft fortsetter å levere veldig spennende informasjon etter at selskapets to nye konsoller, som lanseres høsten neste år, ble avslørt med bilder og det hele.

Den neste-generasjonen Xbox kommer i 2028

Og nå har ikke bare det, men veldig sensitiv informasjon om hvordan de håper å ta rotta på Sony Playstation, også kommet på avveie etter at noen ikke gjorde jobben med å sensurere innholdet i de mest sensitive dokumentene. Innen 2030 er Microsofts plan å dominere Sony med en kombinasjon av sin egen ARM-arkitektur (en blanding av Arm64 og x64, laget i samarbeid med AMD) og en helt ny generasjon ray tracing som også bygger på AMD Zen6.

Dokumentene er fra oktober 2022, så dette er relativt fersk informasjon når man snakker om maskinvare-utvikling som jo spikres år i forveien. Vi tviler på at det blir større avvik i planene som nå er avslørt.

Krise-lekkasjer

For å opprettholde ytelsen uten alt for mye energi og en for dyr konsoll skal Microsoft utvikle sin egen versjon av DLSS (som nytter AI og maskinlæring) for den helt nye konsoll-generasjonen som ventes i 2028.

Annonse


Innen den tid ventes det en mindre ytelses-oppgradering, altså en slags Xbox Series X Pro-modell i tillegg til den mer energieffektive modellen som lanseres neste år med 2 TB lagringsplass og kjappere WiFi.

Uken har så vidt begynt, men de har vært en dramatisk start for Microsoft da det jo allerede er kjent at Windows- og Surface-sjef Panos Panay, av ukjente grunner, forsvinner fra selskapet og trolig er på vei til Amazon. Dette rett før den store Windows-pressekonferansen torsdag denne uken.

Lekkasjen er ille for Microsoft som avslører hva planene er og når de skal iverksette dem. Informasjonen kommer rett i fanget på Sony.

Annonse