surface duo
Microsoft vil ikke lenger programvare-oppdatere Surface Duo 1, men vil levere oppdateringer til oppfølgeren frem til oktober neste år. Bilde: Trond Bie/ITavisen

Annonse


Over og ut

Vi hadde store forhåpninger da vi testet Surface Duo 1 i oktober 2020, men produktet snublet grunnet OS-et og mangelen på støttede apper optimalisert for de to skjermene.

Duo ble ingen hit

Microsoft ga stor-tilbud på enheten, inkludert for Duo 2 som ble lansert oktober året etter, men ingen av dem slo gjennom i markedet til tross for et smart og robust kvalitets-design med to OLED-skjermer. Microsoft har nå offisielt droppet støtten for produktet, noe som innebærer at de ikke lenger kommer til å rulle ut programvare-forbedringer for to-skjerm-mobilen.

For å slutte med starten, altså overskriften: Surface Duo er vanskelig å anmelde, fordi den er ubrukelig som kamera, men perfekt for spilling, veldig dårlig som vanlig mobil, men til tider utrolig med to skjermer åpne.

ITavisen, 6. oktober 2020

Microsoft skriver at den siste Android-versjonen og den siste sikkerhetsoppdateringen til OS-et er datert 10. september. “Surface Android-enheter vil motta Android-versjoner og sikkerhetsoppdateringer i minst 3 år fra utgivelsesdatoen (10. september 2020). I tilfeller der støttevarigheten er lengre enn 3 år, vil en oppdatert sluttdato for service publiseres 18 måneder før utløp av siste planlagte servicedato,” skriver Microsoft på sine hjelpesider.

Støtten for Duo 2 opphører 21. oktober 2024 – dette omfatter OS- og sikkerhetsoppdateringer.