google chrome
Google lover sikkerhetsoppdateringer av Chrome hver uke fra og med versjon 116 som lanseres tidlig neste uke.

Annonse


Lover ukentlige oppdateringer

Google meldte denne uken at fra og med Chrome 116, så kommer det sikkerhetsoppdatinger hver eneste uke.

Chrome oppdateres månedlig, og nå kommer sikkerhetsoppdateringene ukentlig

Den nye versjonen lanseres for alle brukere tirsdag 15. august, så det er ikke mange dagene igjen, men som vanlig må du huske å søke etter oppdateringer manuelt for å få oppdateringen med en gang.

Fra og med Chrome 116 vil stabile oppdateringer bli utgitt hver uke mellom milepæler. Endringen til ukentlige oppdateringer lar oss sende sikkerhetsfeilrettinger enda raskere, og ytterligere redusere tiden mellom oppdateringer.

Amy Ressler, Chrome Security Team

Derfor gjør de det

Google forklarer at fordi nettleserens kodebase er basert på åpen kildekode, så kan onde hackere utnytte informasjon rundt feilrettinger og utnytte nettlesere som ikke er oppdatert for å rette hullene. Utnyttelsen av slike feil omtales som n-dag-hull. Slike oppdateringer som nå kommer ukentlig var først annenhver uke fra og med 2020 og Chrome 77.

“Selv om vi ikke fullt ut kan fjerne potensialet for utnyttelse av n-dag-feil så, tillater en ukentlig Chrome-sikkerhetsoppdatering at vi retter sikkerhetsfeil 3,5 dager tidligere i snitt. Dette reduserer det allerede lille vinduet for n-dagers angripere til å utvikle en hack og bruke den,,” forklarer Amy Ressler fra “Chrome Security Team.”

Annonse