fold5 flip5
Fold5 har ikke lenger noen sprekk når den er klappet sammen, mens Flip5 har en mye større utenpå-skjerm.

Annonse


Dette er alt du må vite om nye Flip og Fold og dette er prisene

Samsung har igjen oppdatert brettemobiler, nettbrett og klokker.

Fire produktgrupper oppdateres i sommer

Som ingen vil bli overrasket over, er det snakk om nye modeller av Z Flip, Fold, S-serien nettbrett og Watch-serien emd klokker, nærmere bestemt:

  • Galaxy Z Flip5 – “Fleksibilitet og allsidighet uten kompromisser”
  • Galaxy Z Fold5 – “Fleksibilitet og allsidighet uten kompromisser”
  • Galaxy Tab S9 – “setter ny standard for premiumopplevelse på et nettbrett”
  • Galaxy Watch6 og Galaxy Watch9 Classic – “Den nye Galaxy Watch6-serien tilbyr personlig helseveiledning, betydningsfulle designoppdateringer og en forbedret mobilopplevelse for et mer informert og sunnere jeg”

Priser:

  • GALAXY Z FOLD5 (12GB+1TB) 25 490 kroner
  • GALAXY Z FOLD5 (12GB+512GB) 22 490 kroner
  • GALAXY Z FOLD5 (12GB+256GB) 20 990 kroner
  • GALAXY Z FLIP5 (8GB+512GB) 14 490 kroner
  • GALAXY Z FLIP5 (8GB+256GB) 12 990 kroner

Galaxy Z Flip5 og Galaxy Z Fold5 vil være tilgjengelig for forhåndsbestilling i utvalgte markeder fra 26. juli, med generell tilgjengelighet fra 11. august.

Samsung
  • Galaxy Tab S9 Ultra 5G (1TB) 22 290 kroner
  • Galaxy Tab S9 Ultra 5G (512GB) 18 290 kroner
  • Galaxy Tab S9 Ultra 5G (256GB) 16 790 kroner
  • Galaxy Tab S9 Ultra Wifi (1TB) 20 290 kroner
  • Galaxy Tab S9 Ultra Wifi (512GB) 16 290 kroner
  • Galaxy Tab S9 Ultra Wifi (256GB) 14 790 kroner
  • Galaxy Tab S9+ 5G (512GB) 15 790 kroner
  • Galaxy Tab S9+ 5G (256GB) 14 290 kroner
  • Galaxy Tab S9+ Wifi (512GB) 13 790 kroner
  • Galaxy Tab S9+ Wifi (256GB) 12 290 kroner
  • Galaxy Tab S9 5G (256GB) 12 990 kroner
  • Galaxy Tab S9 5G (128GB) 11 490 kroner
  • Galaxy Tab S9 Wifi (256GB) 10 990 kroner
  • Galaxy Tab S9 Wifi (128GB) 9490 kroner

“Galaxy Watch6 er en ultimat daglig motivator med et moderne og minimalistisk design. Den kommer i 44 mm i grafitt og sølv, og i 40 mm i grafitt og gull – prisene starter på 3 790 NOK for Bluetooth-versjonen og 4 290 NOK for LTE-versjonen. For et mer førsteklasses, tidløst klokkedesign, er Galaxy Watch6 Classic med roterende funksjonsring et alternativ – tilgjengelig i svart og sølv i 43 og 47 mm, fra 4 890 NOK for Bluetooth- versjonen og 5 490 NOK for LTE-versjonen.”

Flip5

Vi får for oss de to stjerneproduktene først, Flip og Fold. Med Flip5 er den store forbedringen at utenpå-skjermen er mye større enn Fold4 (som vi ga 7,3 av 10 poeng i august i fjor):

Annonse


“Det nye Flex Window, som nå er 3,78 ganger større enn på foregående modell, tilbyr et bredt utvalg av både eksisterende og nye funksjoner. Det gir flere tilpasningsmuligheter av for eksempel informative og grafiske klokker som kan matche brukerens Galaxy Watch6-serie , og ulike stilige rammer. I tillegg gir Galaxy Z Flip5s nye Flipsuit-deksel beskyttelse med et utskiftbart NFC-kort, slik at brukere kan matche deres Flex Window- design og etuidesign for enda flere personaliseringsmuligheter.”

Batteriet er på 3700 mAh.

Galaxy Z Flip5 legger forbedrede AI-løsninger til den kraftige kameraopplevelsen, og gir liv til hvert bilde. Vær kreativ, selv i lite lys, med forbedrede Nightography-funksjoner som optimaliserer bilder og videoer under omgivende lysforhold. Den AI-drevne bildesignalbehandlingsalgoritmen (ISP) korrigerer all visuell støy som vanligvis ødelegger bilder med lite lys, samtidig som detaljer og fargetoner forbedres. Selv på avstand blir bildene klarere med digital 10X zoom.

Samsung

Samsung har også forbedret grensesnittet og lagt til widgets på denne skjermen slik at man kan gjøre mer, enklere, uten å måtte åpne den:

“Med Widgets kan man sjekke været, kontrollere musikkavspilling og lytte til favorittmusikken med Media Controller eller følg med på de siste globale aksjemarkedsoppdateringene med Google Finance-widgeten. Bare se alle widgets på et øyeblikk og bytt mellom dem umiddelbart med en klype på skjermen for å aktivere Multi Widget View. I tillegg kan du enkelt sjekke varsler og få tilgang til hurtiginnstillinger for Wi-Fi eller Bluetooth.

Uten noen gang å åpne enheten, bla gjennom anropsloggen for å returnere tapte anrop, og svar på tekstmeldinger mens du er på farten ved å bruke Hurtigsvar med fullt QWERTY -tastatur og synlighet av chatteloggen. Få tilgang til Samsung Wallet med et raskt sveip opp på skjermen for å betale på farten, få tilgang til QR-koder og kuponger, samt boardingkort, medlemskort, digitale nøkler og helsepass”

Fold5

Vi ble imponert over programvareforbedringene med fjerde generasjon da vi anmeldte Fold4 i august i fjor med enkel multitasking – i år skal Samsung ha gjort det enda bedre. 8 av 10 poeng ble det den gang. Samsung kommuniserer dette som de største forbedringene i år, foruten at enheten nå kan klappes sammen helt uten åpning. Som Flip5 er også denne oppgradert med Snapdragon 8 Gen 2 som byr på rundt 20 prosent bedre CPU og GPU-ytelse.

“Galaxy Z Fold5 har en oppslukende, stor skjerm og et langvarig batteri, og er den tynneste og letteste varianten av Fold hittil. Den er lett å ta med seg hvor som helst, samtidig som den leverer den kraftigste ytelsen i Samsung Galaxy Z-serien.”

Batteriet er på 4400 mAh.

Samsung har gjort enda flere forbedringer med mulitasking-opplevelsen i år:

“Galaxy Z Fold har vært en pioner i å transformere hverdagsproduktiviteten gjennom en robust storskjermopplevelse, fra Multi Window og App Continuity til et bredt utvalg av funksjoner inkludert Taskbar , drag and drop, og optimalisering av tredjepartsapper.

S Pen Fold Edition som kom i tredje generasjon Fold i 2021, har også blitt finjustert for å gi en enda bedre skriveopplevelse på Galaxy Z Fold5. Disse funksjonene og verktøyene kombineres for å levere kraftig produktivitet på en stor skjerm og gjøre det mulig for brukere å utføre viktige oppgaver fra hvor som helst.

“Den forbedrede Taskbar muliggjør dynamisk produktivitet ved å la brukere raskt bytte mellom ofte brukte apper. Nå er opptil fire nyere apper klare for mer effektivt arbeid. Nylig forbedret to-hånds drag and drop20 kan også øke produktiviteten når du flytter innhold mellom apper og skjermer.

Bare berør og hold et bilde i Samsung Gallery med én finger og bruk en annen finger til å åpne Samsung Notes-appen for å dra og slippe bildet. Med skjult pop-up21 en app kan fortsette å kjøre i bakgrunnen, slik at brukere kan se videoinnhold i fullskjerm og chatte med venner i en “flytende” popup på siden av skjermen.”

Tab S9

Vi testet også Tab S8 Ultra i fjor og belønnet giga-brettet med 7,5 av 10 poeng. I år har samtlige modeller AMOLED i stedet for LCD på den rimeligste Tab S9-modellen:

“Enten du spiller spill eller ser på videoer, gir Galaxy Tab S9 Ultras 14,6-tommers dynamiske AMOLED 2X-skjerm en fengslende underholdningsopplevelse. Galaxy Tab S9-seriens HDR10+ sikrer toneoptimalisering i hvert bilde med et bredt spekter av farger og lysstyrke.

Den dynamiske oppdateringsfrekvensen til Galaxy Tab S9-serien kalibrerer automatisk fra 60 til 120 Hz for å balansere jevn respons med optimert batterieffektivitet. Eye Comfort reduserer også belastningen på øynene med lite blått lys, redusert med mer enn 70 prosent. Det gir skarpe detaljer, slik at fotografering, tegninger, animasjoner, med mere får et skarpt og tydelig uttrykk. I tillegg presenterer bildeformatet 16:10 TV og filmer slik de er ment for å bli sett.”

Skjermene til Galaxy Tab S9-serien er det ideelle bakteppet for ethvert prosjekt. Med Multi Window kan opptil tre apper vises som ett organisert rutenett med lett justerbare vinduer. Gjør research i en nettleser, henvis til et bilde fra Samsung Gallery og skisser ideer i Samsung Notes – alt i en visning. Med Pop-Up view kan apper ses som flytende vinduer mens de fortsatt viser hele startskjermen.

Samsung

Samtlige er også oppdatert til Snapdragon 8 Gen 2, men den aller største nyheten er kanskje at S9 Ultra er vanntetthet:

“Hver premium Galaxy Tab S9-enhet kommer med en Galaxy S Pen. Galaxy Tab S9-serien og S Pen tilbyr en penn-på-papir-lignende opplevelse, og er nå begge IP68-klassifisert for vann- og støvmotstand – noe som åpner for flere muligheter for at brukere kan fange og uttrykke ideene sine. S Pen kan også skrive i søkefelt, nettlesere og appbutikker, og ny toveis lading sørger for at den får strøm uansett hvilken vei den vender når den er i holderen.”

Galaxy Tab S9-serien er tilgjengelig for forhåndsbestilling i Norge fra 26. juli, med salgsstart fra og med 11. august.

Samsung

Også i år er det fire høyttalere, men de er nå 20 prosent større med AKG og Atmos-støtte:

“For å sikre en film- lydopplevelse kan Galaxy Tab S9-brukere også velge mellom tilpassede lydinnstillinger for spilling, lytting til musikk, videosamtaler og mer. For de som ønsker å ta med seg underholdningen utendørs, er nyskapende Vision Booster-teknologi nå på Galaxy Tab S9-serien. Den oppdager automatisk skarpe lysforhold og tilpasser seg for å holde skjermen levende. Og med Smart Book Cover som står helt for seg selv, kan du justere enheten til enten stående eller liggende format.”

Galaxy Watch6 og Galaxy Watch6 Classic

“Galaxy Watch6-serien tilbyr et helhetlig helsetilbud og kraftig ytelse i et raffinert og elegant design, med en slankere klokkereim, en større og mer levende skjerm og et mer interaktivt brukergrensesnitt3. Begge modellene lar også brukere få tilgang til et større utvalg allsidige urskiver, samt nye klokkereim-alternativer,” innleder selskapet om de oppdaterte modellene.

Galaxy Watch6 og Galaxy Watch6 Classic er tilgjengelige for forhåndsbestilling i utvalgte markeder fra 26. Juli, med generell tilgjengelighet fra 11. august.

Samsung

– Samsung Galaxy Watch6 og Galaxy Watch 6 Classic tilbyr nye og praktiske måter å hjelpe brukere med å forstå og iverksette tiltak for bedre helse og velvære, både dag og natt rett fra håndleddet, fra søvn- og treningsveiledning til innsikt og kunnskap om ernæring, sier TM Roh, president og leder for Mobile eXperience hos Samsung Electronics.

Samsung fokuserer på bedre søvn-funksjoner i år, også med mulighet til å se søvn-data på klokka:

“Galaxy Watch-serien tilbyr ledende søvn- og velværefunksjoner, og tilbyr en grundig analyse av Sleep Score Factors6 – total søvntid, søvnsyklus, våken tid og fysisk og mental restitusjon – slik at brukere kan få en forståelse av egen søvnkvalitet. Mer personlige Sleep Massages er utviklet i samarbeid med National Sleep Foundation, og gir brukerne detaljerte tilbakemeldinger på deres søvnhelse hver morgen. I tillegg tilbyr Galaxy Watch6 funksjonen Sleep Consistency, som viser hvor konsistente brukerens søvn- og våkentider er. Dette illustreres av et Sleep Animal Symbol som representerer brukerens søvntype.

Basert på innsamlet søvndata, gir en forbedret Sleep Coaching-funksjon brukeren skreddersydde instruksjoner, tips og påminnelser direkte på håndleddet eller gjennom den sammenkoblede smarttelefonen. Når det nærmer seg sengetid, kan Galaxy Watch6 automatisk endre innstillingene for tilkoblet hjemmeelektronikk, og sette det perfekte søvnmiljøet. Det gjøres ved å aktivere Sleep Mode på tvers av brukerens klokke og telefon, slik at varslinger og skjermlys dempes og slik at den nye usynlige, infrarøde LED-sensoren på klokken aktiveres og kan levere verdifull innsikt uten lysdistraksjoner.”

Annonse