xbox one pensjonert
Microsofts kommende spill vil ikke kunne spilles på Xbox One-serien som er ni år gammel.

Annonse


Ingen nye spill til denne konsollen

Microsoft er offisielt ferdige spill-utvikling for Xbox One-serien konsoller.

Xbox One er ferdig

Tre år etter lanseeringen av Xbox Series-konsollene sier Microsoft at de ikke kommer til å lage flere spill for konsollen som ble introdusert sensommeren 2014 (Xbox One X: 2017) – det har altså gått nesten ti år. Microsoft har holdt det gående lenge, for selv Halo Infinite fra november 2021 er tilgjengelig til konsollen. Nå er det altså slutt da Microsoft uttaler at ingen av deres studioer utvikler spill som også vil fungere på konsollen.

Det betyr at ingen av spillene selskapet viste frem på sin forrige Xbox-event, dette inkluderer spill som Fable, Avowed, South of Midnight og Clockwork Revolution. Disse kommer til de nye Series-konsollene og PC.

60 FPS som minimum må være… minimum

Når vi ser litt frem i tid er det trolig duket for oppgraderte konsoller, altså 0,5-oppgraderinger, i hovedsak av innmaten. I mai i fjor uttalte TCL at nye konsoller fra Microsoft og Sony forventes i år eller neste år. Målet er 2160p med 60/120 FPS og 8K @ 60. Vi får nå se på det.

“Så hva er så poenget med nok en ny generasjon? 4K! Ja, den har vi hørt før, har vi ikke, men den nye generasjonen vil visstnok by på ekte 4K og ikke oppskalering, dette i tillegg til 60 til 120 FPS – blir vi endelig kvitt 4K og 30 FPS? Det er lov å håpe. 8K er også støttet, som det også så vidt er med dagens konsoller, men støtten vil nok utvides ettersom flere handler 8K TV,” skrev vi den gang. Vi håper fremdeles at 30 FPS dør snart.

Annonse