ios 17 sideloading bare europa
Som med andre regulatoriske påbud, skal visstnok ikke Apple en gang nevne muligheten for side-innlasting av apper fra og med iOS 17. Funksjonen blir også kun tilgjengelig i Europa. Apples vil trolig være å dysse ned funksjonen og på den måten gjøre det så lite populært som mulig.

Annonse


“Apple kommer ikke en gang til å nevne det”

Innlasting av apper utenfor Apple App Store er visstnok noe selskapet ikke kommer til å fokusere noe særlig på 5. juni.

Apple vil neppe kunne utelukke USA på sikt

Ikke bare skal de ikke fokusere på det, per Mark Gurman skal de ikke en gang nevne det. I stedet blir funksjonen kanskje bare listet opp der Apple vanligvis lister opp funksjoner for nye iOS-utgaver. EUs nye lovverk som påbyr tredjeparts-kilder for apper, kommer til å være en iOS 17-funksjon, men per Gurman vil ikke amerikanerne selv kunne dra nytte av det. Gurman svslører sågar at Apple kun åpner for muligheten i Europa og at utviklere som ønsker å nytte et alternativ til App Store, vil måtte betale Apple.

Om det skulle bli en stor greie å laste ned apper utenfor Apples butikk, kommer amerikanske forbrukere til å kreve det samme. Det er godt mulig Apple har en plan om så skjer, å lansere det samme i USA med iOS 17.5 eller noe i den duren.

“Flere avsløringer”

Igjen forklarte Gurman, denne gang under en podcast med Mark Gurman, at iOS 17 er en kjerne-oppdatering uten grensesnitt-overhalinger (det er forbeholdt watchOS 10 som blir dramatisk oppdatert kanskje blir seende ut som en iPhone.) Per Gurman er det fokus på oppdateringer av system-apper. Dette styrker saken om at Apple skal lansere en ny dagbok-app med iOS 17. macOS 14 blir heller ingen stor-oppdatering, men fokuserer i stedet på å levere en helhetlig opplevelse som matcher iOS- og iPadOS.

En annen forbedring, per Gurman, skal Apple forbedre lommeboken, Hvor er? og relaterte funksjoner til sistnevnte. Apple-lekkeren avslører han har flere iOS 17-avsløringer på gang.

Annonse