apple med dagbok-app
Apples dagbok-app vet hva du normalt foretar deg og vil hjelpe deg å skrive. Appen ventes med iOS 17 i sommer.

Annonse


Apples nye iPhone-app avslørt

Denne gang er det The Wall Street Journal, og ikke Bloomberg, som avslører noe nytt fra Apple.

Apple øker fokuset på mental helse med dagbok

Det er snakk om en app for mental helse, en digital dagbok med intern-navnet “Jurassic”. Forskning viser at det lindrer mentale plager å skrive ned tankene sine. Dette per avisen som har sett “dokumenter” som bekrefter appens eksistens. Appen er et steg nærmere større fokus på mental helse og helse generelt, fra selskapet som også er aktive i bank-industrien i samarbeid med USAs nest-største bank, J.P Morgan Chase.

I tillegg til å skrive ned hva man tenker og føler, følger appen med på hva man gjør, slik at man kan holde orden på aktiviteter. Selv om Apples fokus på personvern er viktig, skal den kunne foreslå aktiviteter basert på hva man vanligvis gjør i løpet av et døgn. Som WSJ forklarer:

“Appen analyserer brukernes adferd for å finne ut hvordan en vanlig dag ser ut, inkludert hvor mye tid som brukes hjemme og borte, og om man gjorde noe i løpet av dagen som er annerledes enn normen.”

Annonse


Lanseres trolig med iOS 17

All data blir nok ikke sendt Apple som er deres tradisjon i forhold til sensitive opplysninger, men den vil hente inn mye mer enn tredjeparts-apper, inkludert meldinger og samtaler. Appen vil tipse brukerne med emner å skrive om. Det ventes også at den vil oppdage venner og kolleger i nærheten, uten at vi er sikre på hvordan dette skal kobles mot appens grunn-funksjon.

Trolig avsløres appen 5. juni under WWDC 2023 i forbindelse med iOS 17. Dette er Apples andre app på kort tid. I desember lanserte Apple Freeform til iPhone, iPad og Mac. Sannsynligvis lanseres den nye appen til iOS, iPadOS og macOS, men som alltid kan den bli utsatt.

Annonse