applecar2026utenselvkjøring
Apples nye bil-grensesnitt avsløres sent i 2023. Tre år senere kommer visstnok den første bilen.

Annonse


“Apple Car” kommer i 2026 uten selv-kjøring – pris avslørt

Det er noe så sjeldent som fersk informasjon om Apples mye omtalte bil.

Prioriteten er å lansere bilen, ikke få til 100 prosent selv-kjøring

Prosjektet har aldri føltes nærme lansering. Heller ikke nå er det hva vi kan omtale for forbruker-entusiasme for prosjektet som før iPhone. Det er nok fordi det fremdeles noen år unna.

De siste rapportene går på at Apple skal lansere bilen uten selv-kjøring, men at det kommer senere. Videre meldes de en lansering i 2026.

I så fall er det slik at Apple ikke tror de kan få det til før en gang før etter 2026, lenge etter Elon Musks tidsplan. Tesla har allerede lansert FSD i beta som alle vil prøve i USA. Med andre ord blir det ingen Apple Car uten ratt og pedaler før en gang etter 2026.

Annonse


Design-arbeidet ledes av Ulrich Kranz som tidligere jobbet hos Cano. Han har med seg tidligere sjefer fra Tesla, Lamborghini og Porsche. Programvarebiten ledes av Stuart Bowers og sikkerhetsdelen av Desi Ujkashevic som kommer fra Ford.

Rå kraft

Bilen skal visstnok ha kraften av fire av selskapets kjappeste brikker i form av “Denali”, selskapets datamaskin.

Det er Apple selv som utvikler brikken innad. Det sies at brikken snart er produksjonsklar. Det ventes likevel at vil prøve å krympe designet for å senke produksjonskostnadene.

Dette er et mulig, om enn merkelig, kompromiss

Angående selvkjøring i fremtiden så er Apples plan å utvikle en bil som lar føreren se en film eller spille mens bilen kjører av seg selv på motorveien. Det er mulig Apple begrenser all aktivetet til dette, og at systemet reagerer om man beveger seg ut av setet eller legger seg ned.

Bilen vil så varsle føreren om å ta tilbake styringen når man er på vei inn i en by eller bygater. Det høres ut som en merkelig måte å løse det på, og et halvveis et. Målet skal være å lansere i USA først. Samtidig er det slik at Mercedes og Volvo har aktivert nivå 3-kjøring på utvalgte motorveier i verden.

Dette med prising diskuteres også: først skal Apple har gått for en pris over 1,2 millioner kroner, men nå sikter Apple seg inn på under 1 million kroner.

Apples nye grensesnitt kommer før bilen. De første bil-produsentene skal avsløre planene sine for integrasjon sent i 2023.

Annonse