apple
Apple har snappet opp Teslas tidligere sjef for autopilot-programvare. (Ill: Aristomenis Tsirbas)

Annonse


Apple har ansatt Teslas tidligere autopilot-sjef

Apples “Project Titan” fikk et aldri så lite tilbakeslag i utviklingen av sin elektriske, selvkjørende bil da Ford snappet opp sjefen for prosjektet rett foran øynene på dem, men det går fremover nå hvis vi baserer det på rekrutteringsstrategien deres.

Var sjef i Teslas autopilot-satsing

Bloomberg og 9To5Mac melder at Apple har ansatt Christopher Moore, Teslas tidligere sjef for autopilot-programvare til avdelingen deres som i det stille har jobbet med selvkjørende biler. Moore vil i denne omgang samarbeide med Stuart Bowers – en mann som har historikk med Tesla.

Det hendte i blant under oppholdet til Moore i Tesla at han motsatte seg Tesla-sjefen Elon Musk sine forventninger til autopilot. For eksempel skrives det at Moore uttrykket seg skepsis offentlig da Musk gikk ut og sa at Tesla kunne nå nivå fem-autonomi med autopilot innen et par år.

Kan få med Foxconn på laget

Arbeidet under kodenavnet “Project Titan” har pågått i det stille de siste fem årene, men lengre perioder har vært preget av stadige endringer i ledelsen, målsetninger og ambisjoner.

Annonse


Frem til 2019 var de innstilte på å utelukkende stå for programvare til selvkjøring, mens de etter denne perioden begynte å snuse på ideen om å faktisk utvikle en egen, elektrisk bil. I tråd med dette har de for eksempel valgt å ansatte Porsche sin visepresident for bilunderstell, mens de nå i sommer var ute i markedet for potensielle produsenter av bilbatterier til Apple-bilen.

Interessant nok meldes det også om at Foxconn – selskapet som setter sammen iPhones, har vist interesse for å produsere biler. Dette har naturligvis gitt grunn til spekulasjoner om at det taiwanske selskapet blir delaktige i Apples bilproduksjon.

Annonse