Apple iCar
Ingen vet hvordan Apples bil kommer til å se ut om og når den kommer, men forventninger til designet har vi allerede.

Annonse


Eple på panseret? Apple går seriøst inn i elbil-markedet

Apple har ansatt Ulrich Kranz, tidligere toppsjef i BMWs elbilavdeling, i ledelsen av sin egen elbilsatsning.

Tidligere BMW-mann

Teknologigiganten hyret Kranz bare en måned etter at han gikk av som administrerende direktør i Canoo Inc., et selskap som utvikler selvkjørende elektriske biler. 

Kranz var medstifter av Canoo. Før det jobbet han 30 år i BMW hvor han var visepresident for avdelingen som utviklet i3- og i8-modellene.

… og flere Tesla-topper i Apples bilstall

Dette er en av Apples mest betydningsfulle ansettelser og et klart signal om at Apple satser på adskillig mere enn iPhone. En talsmann for Apple har bekreftet ansettelsen av Kranz.

Annonse
Kranz vil rapportere til Doug Field som ledet utviklingen av Teslas Model 3 og nå leder Apples bilprosjekt.

Apple begynte i 2014 å utvikle et kjøretøy, men la i 2016 om og utviklet en autonom plattform de kunne selge videre eller bruke selv. Underveis i prosessen har Apple tusket til seg flere Tesla-ledere. 

iCar

Utviklingen av en egen Apple-bil er fortsatt i et tidlig stadium, men ansettelsen understreker at Apple er fast bestemt på å ta opp konkurransen med Tesla om selvkjørende elbiler. Men du må være tålmodig om du ønsker et eple på panseret: Lanseringen av iCar er sannsynligvis minst fem år unna.

Verdens mest verdifulle selskap

Apple er verdens mest verdifulle selskap med en markedsverdi på rundt 17 millioner millioner kroner – beløpet er så vanvittig stort at vi angir det i bitcoin: Mer enn 53 millioner btc (11. juni kl 15.30). Disse verdiene er bygget opp på salg av elektronikk og tjenester, men nå leter altså selskapet etter nye produkter.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse