testgalaxybuds2pro
Galaxy Buds2 Pro har sterkt positive sider så vel som noen klare negative trekk, men totalsett sjarmerte de oss. Alle bilder: Trond Bie/ITavisen

TEST: Det skal ikke være mulig – Galaxy Buds2 Pro

Annonse


“Urk, nok et par øreplugger”. Det var hva jeg tenkte om Buds2 Pro som Samsung introduserte samtidig med Z Flip4, Z Fold4 og de nye klokkene.

Jeg følte jeg i år måtte teste alt, selv om jeg nok angret litt på pluggene.

Introduksjon

Av den grunn lot jeg dem faktisk ligge en god stund før jeg testet dem. Det skulle i ettertid vise seg å være et selvpåført problem da jeg endelig plugget inn begge fant jeg ut at jeg hadde feilvurdert dem.

Spesifikasjoner (pris: 2490 kroner)

  • ANC med 3 mikrofoner
  • 24-bit lyd
  • Bluetooth 5.3
  • 58 mAh (ørepropper) – 500 mAh (ladeetui).
  • 360-lyd – Direct Multi-channel (5.1ch / 7.1ch / Dolby Atmos) – Enhanced Dolby Head Tracking 1) og 2)
  • Voice Detect
  • 5,5 g – 15 prosent mindre enn Galaxy Buds Pro
  • IPX7 (svette, vann og sprut)
  • Opptil 5 timer (ANC på) – opptil 8 timer (ANC av) – opptil 18 timer i ladeetuiet

Samsung:

1): Kun tilgjengelig på Samsung Galaxy mobiler og nettbrett med Android One UI versjon 3.1 eller nyere. Støtte for 360 Audio og Dolby Head Tracking™ kan variere avhengig av applikasjon og innhold.

Annonse


2): Enhanced Head Tracking and Direct Multi-channel har støtte for Android One UI versjon 4.1.1 eller nyere.

Design

De er så små det er enkelt for fingrene å miste dem. Det er vanvittig hvor mye de er krympet sammenlignet for et par år siden, og sammenlignet med konkurrenter som Sennheiser Momentum True Wireless 3.

Så små var disse at jeg lot dem ligge en stund før jeg gadd å teste dem. Dette er også fordi jeg har mange andre produkter, men jeg må innrømme jeg også hadde lave forventninger til så små propper og regnet med de aller mest vil være nyttige om man ofte er på tråden.

Samsung Galaxy Buds2 Pro og Sennheiser Momentum True Wireless 3:

Fordi de er så små er det vel neppe mulig at de spiller bra? Sonys LinkBuds S leverte en god totalpakke, men har ikke den beste lydkvaliteten, noe jeg trodde ville være tilfellet i disse da de er enda mindre.

Buds2 Pro sitter godt i øregangen, men det forekom under testingen at jeg måtte justere dem noe for optimal bass.

Som med Sony LinkBuds S, som jeg også likte veldig godt, er disse så små og smelter så mye sammen med resten av øret, at man ikke vil ha noe problem med å la dem være der, for komforten er også god.

Trond, anmelder

Jeg må også berømme Samsung for å ta et valg her, og egentlig bare gå “all inn” på det de føler er viktigst: alt skal være smått, koste hva det koste vil. Derfor er også etuiet som proppene fantastisk små, bare se sammenlignet med det til Momentum True Wireless 3. Betyr det at man også taper noe annet? Ja, som med alt annet gjør man det, og det er med batterilevetiden som etuiet makser til 18 timer. Proppene er jo også så små at Samsung kun kan love opptil 5 timer med ANC på og opp til 8 timer med ANC av.

Her klarer LinkBuds S som er litt større, og med større etui 8,5 timer med ANC aktivert og 16 timer uten. Etuiet gir totalt 20 timer batterilevetid.

Lyd

Jeg tok feil, for det er ikke bare god lyd å finne her, men engasjerende lyd.

Det mest umulige føler jeg er Samsungs mulighet til å produsere et vidt lyd-landskap. Med det mener jeg muligheten til å høre hvor instrumentene er plassert i rommet, eller hvordan albumet ble mikset. Jo bredere lydlandskapet er, iblandet detaljer man kanskje ikke har hørt før, jo bedre.

Om kvaliteten er dårlig er det vanskelig å skille mellom instrumentene, men man vil gjerne også høre at det ikke er nok luft rundt instrumentene. En annen svakhet er om det gjøres en for heftig prosesserings-jobb – da vil lyden fremstå som “for digitalt” og mangle den varme analoge følelsen. Det er ingen overraskelse at Sennheisers True Wireless 3 trenger å bruke færre prosesserings-triks, og derfor spiller mer naturlig. De koster kun noen hundrelapper mer, men er langt større med et større etui. I det minste har de iPhone-app, selv om den er ganske svak.

Buds2 Pro gjør en ypperlig jobb for å tøffe seg mot True Wireless 3.

3D-lyden kan følge hodebevegelsene dine til høyre og venstre, men det er et merkbart etterslep her sammenlignet med AirPods Max. 3D-lyden anbefales ikke til musikk, men løfter kino-følelsen noen hakk når man ser film på en Android-mobil eller nettbrett. Pluggene spiller mer enn høyt nok – maks er alt for høyt.

I bruk

Samsung har sluttet å oppdatere Buds-appen til iPhone, så man får rett og slett ingen informasjon eller styring av enheten. Hvordan man skal programvare-oppdatere disse uten en Android fikk jeg ikke til, og 360-lyd og automatisk skifte mellom enheter er selvsagt bare å glemme. Heldigvis er det enkelt nok å aktivere eller deaktivere det viktigste, som ANC, ved å holde begge proppene inne i noen sekunder

Når man kobler den til en Samsung lastes Wearables-appen ned på få sekunder og gir den kontrollen man trenger.

En av de store fordelene om man lever i Samsungs Galaxy-univers er at de automatisk skifter mellom enhetene dine som Apples lydprodukter gjør. Start å spille av på et Galaxy-nettbrett, og lyden spilles der selv om man sist var tilkoblet Galaxy Z Fold4. Det er godt å enda ha dette på plass, men vi ønsker oss aller mest en åpen Android-standard for dette.

Buds2 Pro anbefales ikke til iPhone – du mister alt dette og sporing om du mister dem:

Det er få muligheter til å integrere berøringsflatene på et så lite produkt, så som så ofte med andre plugger vil man komme borti kontrolleren og garantert pause innholdet om man må justere på dem. Dette gjør Apple bedre med AirPods som krever et bestemt trykk.

At en som velger å være iPhone-bruker ikke fritt kan styre EQ og oppdatere fastvaren med en mobil-app er smått sjokkerende. Løsningen for å oppdatere og å endre innstillinger må være, om du ikke har en Android, å koble til en Windows-maskin, laste ned Galaxy Buds-appen fra Windows Store og håndtere proppene derfra. Om du får det til å fungere kan jeg ikke garantere, da jeg hverken klarte å koble dem til i Windows med Bluetooth, eller med Buds-appen og USB-kabelen koblet direkte til hovedkortet.

Man mister også muligheten til å aktivere en funksjon som automatisk deaktiverer ANC og demper lyden slik at man kan snakke til andre uten å rope.

Dette må du vite om automatisk enhets-skifte:

Funksjonen Auto Switch er kun tilgjengelig på Samsung Galaxy mobiler og nettbrett med One UI 3.1 eller nyere, og på Galaxy Watch4-serien eller nyere. Samsung Galaxy-produktene må være logget på Samsung-kontoen for å kunne aktivere Auto Switch-funksjonen. Auto Switch-funksjonen for Samsung TV er kun tilgjengelig på Samsung TV-apparater som lansert i februar 2022 eller senere med programvareoppdateringen fra juli 2022.

Samsung

Konklusjon

De har langt ifra den beste batterilevetiden og iPhone-app mangler, noe som er utrolig. Det er det mest negative jeg finner.

Disse er vidunderlig små, og det samme er etuiet, men samtidig er lyden så god at man føler Samsung entret en ny generasjon propper først. De kan ikke helt konkurrere mot større propper, men nisjen små propper med stor lyd er definitivt endret til det bedre. Her finner man jo også 24-bit lyd og Bluetooth 5.3 for å toppe av det hele. Vi testet under perioden med Apple Music Lossless og YouTube Music med best mulige lydkvalitet.

Med et så kompakt design og god lyd, vil Apple måtte imponere med AirPods Pro 2. At Samsung har kopiert Apples måte å låse kunder inn og ut av økosystemet sitt er ikke bra og prisen er ganske høy.

TEST: Det skal ikke være mulig – Galaxy Buds2 Pro
Vi konkluderer
Leservurdering626 Vurderinger
0
+
Knøttsmå
God lyd
Lite etui
Smarte funksjoner
360-lyd
-
Ikke den beste batterilevetiden
Mest aktuelle for Android-brukere: mangler iPhone-app
Ingen 360-lyd med iPhone
9

Annonse