ios16blirenstoroppdatering
iPadOS 16 ventes å få større multitasking-forbedringer, mens iOS 16 får store varsel-forbedringer og alltid-på modus i tide for iPhone 14.

Annonse


“Det blir en massiv oppdatering”

Mark Gurman bekrefter forbedret multitasking i iPadOS 16, med mer.

Ikke forvent en helt ny mobil før 2023

Han avslører også at iOS 16 får en ny lås-skjerm med langt mer informasjon og med bakgrunner det er mulig å trykke på for å hente frem mer. Dette er konkret nok til at det høres ut som ekte vare.

Det er også lagt til støtte for alltid-på skjerm, noe som trolig kommer fra og med iPhone 14 i september 2023. Planen var å få på plass dette med iPhone 13, men Apple rakk av ukjente årsaker ikke til å få det på plass. Covid kan jo være en medvirkende årsak samtidig som selskapet i skrivende stund har problemer med å levere nåværende produkter på kort tid.

Uansett er det kun iPhone 14 Pro og Pro Max som får støtten, så en iOS-oppdatering er altså ikke nok til å få dette også med iPhone 13.

Annonse


Multitasking-forbedringer i iPadOS 16: mer eller mindre garantert

Som nevnt tidligere kommer det ikke et helt nytt iOS-design, men Gurman refererer til Steve Troughton-Smith sin avsløring forrige uke som vi skrev om – han tror det kommer “store endringer i forhold til vinduer og mulitasking, spesielt på iPad.”

Når det kommer til iMessages skal Apple bygge inn flere sosiale funksjoner samlet rundt lyd, utover det avslører ikke Gurman mer. tvOS, som jo driver Apple TV, skal ytterligere integreres mot smart-hjemmet (ny HomePod?).

I macOS forventes det apper med nytt design og et nytt design av system-innstillingene – visstnok vil de ligne mer på iOS noe som også inkluderer innstillinger per app.

Kanskje slik?

Gurman har ikke trua på VR

Siste, men ikke minst, i forhold til VR så tror Gurman fremdeles ikke noe på at Apple skal snakke om det 6. juni: “Jeg er forsiktig med å mene at det kommer en fullverdig presentasjon for utviklere og forbrukere neste uke.”

Det er også litt mer: om det presenteres maskinvare vil det trolig være helt nye MacBook Air med M2-brikken.

“Utviklere hevder at Apple-medarbeidere i økende grad bruker neste-generasjon MacBook Air med appene sine. Det er et teng på at den nye Mac-en nærmer seg lansering.”

Annonse


Annonse


Annonse