ipadmultitaskingmode
Det kan se ut som Apple endelig skal gjøre større forbedringer i iPadOS 16 for å legge til rette for ekte multitasking. Er det også en stor iPad på vei?

Annonse


Nå tror vi at vi skjønner Apples iPad-planer

Det er avslørt spennende kode i WebKit, motoren bak Apples nettleser Safari.

Nå tror vi at vi skjønner Apples planer

Det refereres til et mystisk “multitasking mode” i koden. Det spekuleres nå i om dette er noe brukeren må aktivere, altså på samme måte man kan aktivere Samsung sitt DeX modus, bare at dette starter et Windows-lignende grensesnitt med mulighet til å ha mange apper oppe med brukernes egne valg i forhold til vindu-størrelsene.

Det er i det minste hva minste hva Steve Troughton-Smith tror. Smith er iOS-ekspert og forklarer:

“Det ser ut som om “multitasking-modus” er noe som kan endres under kjøring, slik at apper kan gå inn og ut av det. Jeg kunne se for meg noe sånt som Windows 10 sitt “nettbrettmodus” der du kan bytte når som helst for å omstrukturere brukergrensesnittet for berøring vs mus og tastatur.”

Annonse


Er en 15″ iPad Pro underveis?

Teorien styrkes av at WebKit flere ganger refererer til at Safari må vite om dette moduset er av eller på – med andre ord endrer Safari seg i forhold til hva som er angitt, blant annet at man kanskje vil kunne velge størrelsen appen skal ha i iPadOS.

Noe av problemet med dette er at Apple kun tilby 11″ og 12,9″ størrelser på sine Pro-nettbrett (et annet spørsmål er om det kun er Pro-modellene som får dette, blant annet grunnet RAM). 11″ vil bli i overkant liten for mange vinduer oppe, men hva om det kommer en 15″ iPad i høst? Det er uansett snakk om at designet skal fornyes, og da gir det mening å øke skjermstørrelsen samtidig med lanseringen av iPadOS 16 i september.

Svaret på om det kommer et slikt modus slik vi håper det skal fungere får vi allerede 6. juni.

Annonse


Annonse


Annonse