nyapplehomepod2022023
Det er vel rimelig klart at Apple må lansere en større HomePod igjen, spørsmålet er om den får skjerm eller ikke.

Annonse


Ny HomePod på vei

Ming-Chi Kuo er på ferde igjen.

Kuo sier Apples nye høyttaler er rundt et halvt år unna lansering

Denne gang hevder han en ny HomePod lanseres sent i år eller tidlig 2023. Til forskjell fra Mark Gurman tweeter Kuo at “det kanskje ikke kommer til å være noe særlig med innovasjon i maskinvare-designet.” Dette er altså det motsatte av hva Gurman har uttalt som hevder selskapet skal lansere en HomePod med skjerm.

Kuo mener som alle andre at Apple sliter med å finne suksessformelen i hjemmet. Vår mening er at dette i hovedsak skyldes Siri som fremdeles ikke fungerer optimalt selv om Apple var først med en personlig assistent. Betegnelsen “AI” er det lenge siden bransjen la til side.

Smart-høyttalere er uten tvil en av de essensielle elemetenene for et hjemme-økosystem, men jeg mener at Apple fremdeles prøver å finne ut hvordan man skal lykkes i dette markedet.

Ming-Chi Kuo

Huset må fylles med smart-dingser

Problemet til Apple er at de tradisjonelt tar mer for produktene enn andre, der et av få unntak er billige og lille HomePod mini.

Annonse


For å kunne ta over smart-hjemmet må kundene kunne handle mange enheter for alle rom, uten å bli helt ruinert. Det kan Apple få til, men da må mer enn dagens Siri og mini til.

22. mars i fjor skrev vi saken “Apples strategi er avslørt – skal lansere HomePod med skjerm og kameraer”:

“Men nå tegnes faktisk bildet av et nytt Apple som også ønsker å være med på leken, for Bloomberg melder i samme artikkel som HomePod mini-sensor avsløringen at selskapet jobber med smart-høyttalere som har skjermer og kameraer, akkurat som produkter fra Amazon Google.

Beveger Apple seg inn i sikkerhetssegmentet med egne ringeklokke-kameraer, også? Enten det, eller så legger de til rette for en plattform der partnerne tettere kan integrere sine produkter i HomePod og iPhone.”

12. april samme år fulgte vi opp med “Apple vurderer iPad på en robot-arm som følger lytteren og med HomePod integrert”:

Det er Bloomberg som rapporterer at selskapet skal være interesserte i en rekke “hjemme-hub” løsninger der HomePod kombineres med Apple TV, en oppgradert versjon med kamera og mikrofon for å ta andeler i videokonferansemarkedet som har eksplodert grunnet covid.

Selskapet tester også en iPad som er hektet på en robot-arm som følger brukeren og som har HomePod integrert. Dette er ikke så rart som det høres ut som, Amazon Echo Show 10 som allerede er lansert følger brukeren:

Annonse