realityosregistrert
Kanskje skal Apple vise frem VR OS-et sitt RealityOS mandag 6. juni.

Annonse


Apple lurer seg bak “Realityo Systems LLC ” for å skjule dette

Parker Ortolani, en dyktig konsept-designer vi har omtalt flere ganger, har et aldri så lite scoop.

Apple klargjør seg for lansering av kanskje det viktigste produktet siden iPhone

Han har nemlig oppdaget at et selskap uten historie, Realityo Systems LLC, nå tar patent på varemerket “RealityOS”, og varemerket er tilknyttet “wearable computer hardware.”

Ortolani påpeker at varemerkene ble registrert 8. desember i fjor – to måneder før det dukket opp referanser til navnet i Apples kildekode.

Ikke misforstå mellomtittelen: det ryktes at hodesettet vil koste 20 000 kroner og i hovedsak være noe utviklere vil ha mest glede av. I så fall er dette mer starten på noe viktig, enn lanseringen av et forbruker-produkt Apple tror vil ta av i markedet.

Annonse


Som vi meldte 20. mai:

“Det blir uansett en digresjon, for Gurmans avsløring er også at VR/AR-hodesett snart er ferdig utviklet. I alt jobber 2000 personer med hodesettet – teamet er i en gruppe kalt “Technology Development Group”.

Men det er mer: journalisten med kontakter innad i Apples aller helligste sier at rOS, OS-et som driver produktet, får mer og mer oppmerksomhet av utviklerne for tiden.”

Da er det bare å vente på 6. juni for å finne ut om det avslører VR/AR-hodesettet, eller i det minste avslører OS-et, det er jo en utviklermesse tross alt. Det er tidligere meldt at Apple ønsker å få OS-et i hendene på utviklerne først, og det i år, for å klargjøre et økosystem for 2023-lanseringen av hodesettet.

Gurman holder fremdeles på at produktet legges ut for salg neste år, men vises frem i år samtidig som utviklere får tilgang til rOS slik at de kan skape et økosystem i forkant av produkt-lanseringen. Visstnok skal hodesettet ikke avsløres på WWDC 6. juni grunnet problemer med overoppheting.

ITavisen, 20. mai

Annonse