ipados16konsept
Ortolanis iPadOS 16-konsept låner funksjoner fra macOS uten å overlesse OS-et. Konsept: Parker Ortolani

Annonse


Er dette din iPadOS-drøm?

Den meget dyktige konsept-designeren Parker Ortolani har skapt et iPadOS 16-konsept som ser ut som det kommer rett fra designerne hos Cupertino.

Alle ønsker at programvaren skal dra nytte av maskinvaren

Nå som nok en WWDC 6. juni nærmer seg er alles håp, igjen, at Apple skal utnytte mer av all kraften i M1-brikkene i iPad Air og iPad Pro.

Samsung har valgt en separat og et mer avansert grensesnitt på sine Tab S8-nettbrett i form av DeX, men vi ser på det som lite sannsynlig at Apple går samme vei – i stedet vil de nok forbedre funksjons-rikdommen i iPadOS, men på mange måter beholde det grunnleggende.

Det er også hva Ortolani tror.

Annonse


Flere macOS-funksjoner gir mening for iPadOS

En av de første tingene han ser for seg er et mer robust skrivebord der det ikke bare er apper, men også filer man velger å plassere der for kjapp tilgang.

Nå som vi ser det gir det også masse mening å inkludere macOS-funksjonen “Stacks” i app-raden nederst slik at at det hentes opp en liste med filer ved å trykke på ett enkelt ikon. Det vil jo også gi mening om dette synkroniseres mot samme “Stack” på kundens Mac.

Der det er plass bør man ha større muligheter

Det neste store er å koble iPad-en til en ekstern skjerm og på den måten få mulighet til ekte multitasking der app-vinduene kan flyttes slik man ønsker.

For multitasking på brettet ser han for seg mulighet for å ha fire apper oppe samtidig (iPad Pro Max 15″?), og å kunne organisere appene i ulike vindus-størrelser.

En annen ting han låner fra macOS er Mission Control og at Spotlight bakes inn samme sted.

Sjekk også ut hans iOS 16-konsept.

Annonse