applesvrarhodesettnærmerseg
Apples Technology Development-gruppe består av 2000 personer som nå jobber iherdig med å ferdigstille VR/AR-hodesettet for en avduking senere i år og lansering neste år.

Annonse


Den største lanseringen siden iPhone nærmer seg

Det var ikke mange dagene siden vi skrev om The Information sine avsløringer.

Apple har jobbet med hodesettet siden 2015

Avisen avslørte at VR/AR-prosjektet (kodenavnet er N301) ble viftet bort av topp 100-klubben i selskapet, den gang i 2018. Nå kommer det dog ferske avsløringer fra Mark Gurman hos Bloomberg som sier at toppsjefene hos Apple har tatt en titt på produktet – det høres nærmest ut som en plantet historie fra Cupertino, men hvem vet.

Vi er usikre på om selskapet har noe å vinne på å bekrefte at prosjektet ikke er dødt og at “ting går som det skal”.

Apple jobber iherdig med rOS

Det blir uansett en digresjon, for Gurmans avsløring er også at VR/AR-hodesett snart er ferdig utviklet. I alt jobber 2000 personer med hodesettet – teamet er i en gruppe kalt “Technology Development Group”.

Annonse


Men det er mer: journalisten med kontakter innad i Apples aller helligste sier at rOS, OS-et som driver produktet, får mer og mer oppmerksomhet av utviklerne for tiden.

Dette, og det faktum at topp-sjefene har sett produktet, antyder at produktet potensielt kan avsløres i løpet av de kommende månedene.

Mark Gurman, Bloomberg

Planen var å vise frem hodesettet 6. juni

Gurman holder fremdeles på at produktet legges ut for salg neste år, men vises frem i år samtidig som utviklere får tilgang til rOS slik at de kan skape et økosystem i forkant av produkt-lanseringen. Visstnok skal hodesettet ikke avsløres på WWDC 6. juni grunnet problemer med overoppheting.

AR-brillene (kodenavn N421) lanseres “senere dette tiåret” og er kun ment for AR-bruk. 

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse